Tisztán kajáltok húsvétkor? Hogy védekeztek, hogy ne boruljon az egész?
Nem vagyok testépítő (max. szeretnék valamelyest izmosodni), de a tiszta étkezést preferálom.
Pont a húsvét jobbára teljesen jó ételeken alapul... A normál testépítő vagy egyszerűen ember eleve eszik gabonát, így egy pogácsában vagy kalácsban sincs semmi különös, igen, kicsit több a zsír, egyszer belefér.
Aki pedig szigorú, mert neki valamiért az kell, az egyszerűen nem eszik olyat, ami nem fér bele. A vegánok is tuti mennek rokonságba s nekik nincs kilengés, akkor sem, ha a menüből még a saláta sem jó számukra. Na, ugyanezt egy nagyon szigorú diétájú testépítő is meg tudja tenni, eszi, ami neki való és pont.
De a tiszta étkezés elég triviális és tág dolog, miért kéne borítani? OK, remek házi süti, amit esetemben általában cukorbeteg háziasszony készít, nem én, aki nem eszem cukrot, úgyhogy cukros, de veszettül. Nem baj, sütiimádóként készíteni kell saját sütit, amúgy pedig benyomni egy falat más ételt helyette vagy inni egy teát vagy akármi. Ez nehéz?
Nekem könnyű, itthon leszek és még ünnepi menü sem lesz. Azt eszem, mint mindig: tojást, sütit és édes krémeket (szinte csupa tojás ez is), zöldséget, gyümölcsöt, minimális gabonát és krumplit. Ez esik jól, nem a cukros izék. Ételeimnek hála eleve nem vagyok sütikre kiéhezve.
A gondot a túl sok fehérje jelentené, ha valaki minőségi sonkát rakna elém (a szokásos tojásmennyiségemet akkor is betolnám). Ráadásul szálkásítanék, szóval nem kéne a kalóriát megugrasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!