Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Konvencionálos felhúzásban...

Konvencionálos felhúzásban kevésbé számít a fogáserősség?

Figyelt kérdés
Egy facebook csoportban olvastam.A szélesebb fogással könnyebb lenne megfogni kevesebb terhelés jutna az alkarra?

2018. márc. 4. 21:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Botorság. A felhúzás javarészt a core-izmok, illetve az alkar fogási erőssége határolja be. Ezért hordanak gurtnit és övet. Nagyon vicces módon...

Foghatod te bármilyen szűken/szélesen a rudat, az attól még ugyanannyira nehéz lesz. Sőt! Szerintem pont hogy minél szélesebben fogod, annál nehezebb.

Nekem 180 a vége, "meztelenül". De szerintem az ilyen olimpiai súlyemelésszerű széles fogásos verzió nem menne közel sem ennyivel.

2018. márc. 5. 13:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez végülis fizika.El tudom képzelni,hogy ha szélesebben fogom a rudat,kevesebb erő jut az alkarra.De nem voltam sose valami kiemelkedő fizikából
2018. márc. 5. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!