Van értelme úgy növelni a súlyt, ahogy én csinálom, vagy érdemesebb lenne máshogyan?
Én úgy csinálom, hogy kiválasztok magamnak egy nagy súlyt, amibe 2-3 ismétlés megy.
Ezzel addig edzek, amig nem sikerül vele az 5 ismétlés.
Ez kb. 1-2 hónap.
Majd ha megy bele az 5, növelek a súlyon 10-15kg-ot és megint 2-3 ismétlés fog menni, azt is feltornászom 5-re és igy tovább.
Ennek van értelme, vagy érdemesebb lenne máshogyan próbálkoznom?
Értem, köszi a válaszokat.
Igazából erősödök vele, igaz eddig 2. napja kezdtem el így csinálni. Először 110kg-ba 3x3 ment(guggolás)
Következő edzésen pedig már 1x4, és 2x3.
Szóval sikerült hozzáadnom 1 ismétlést. Ha ez sikerül minden edzésen, akkor szerintem jól fogok haladni.
Csak annyi a problémám, hogy szabálytalanul néz ki a gyakorlat. Mindig ez van, mikor nagyobb súlyokat használok, alacsony ismétléssel, elszabálytalanodik a gyakorlat.
Guggolásnál maradva: Pl. beesnek a térdek, túlságosan előrehajolva jövök fel, stbb..
Ez ellen kéne valamit tenni. Mit tudok ez esetben csinálni?
Hát szerintem elég gyatra szinten állok pedig.
Igaz, 16 éves vagyok, de már edzek vagy 4 éve.
Első évben saját testsúlyos edzést toltam, úgy hogy nem figyeltem semmire, csak érzésre csináltam mindent és még étrendem sem volt. Igazából csak fekvőtámaszból állt az edzéstervem, mást nem is csináltam.
A 2. évben ismerkedtem meg a súlyokkal, de még mindig nem értettem hozzá semennyire. Még mindig nem volt étrendem és kb. mell-bicepsz volt a tervet, egyáltalán nem csináltam felhúzást, vagy guggolást, vagy evezést, vagy mellről nyomást, csak mell-bicepsz, néha kis tricepsz.
A 3. évre már normálisabb lett a tudásom, elkezdtem étrendet tervezni, alapgyakorlatokra helyeztem a hangsúlyt, 5x5-ös terveket csináltam, amiket én írtam, majd később belekezdtem az icf-be.
Most tartok a 4. évnél, viszont már fél éve stagnálok, mert volt egy szálkásításom, plusz néha betegségek, ezért visszaestem. Ezért több hónap volt visszahozni a régi erőmet, viszont most valamiért elakadtam.
Szóval ennyi edzéssel töltött év után én ezt nagyon gyatrának tartom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!