Testépítés és az antiszocializálódás, szürke-monoton élet?
Amióta kondizok, lassan 3 éve, telejsen lejöttem az életről. Az összes napom ugyanolyanná vált, úgy érzem minth egy időhurokbn élnék: újra és újra ugyanaz minden...
Az étrend tartása miatt megszünt nálam az a kifejezés, h Sponán. Nemtudok sehova s emenni spotnán, mert akk még neki kell állnom megcsinálni a kaját stb. 3 óránként eszek, suliban, munkahelyen és BÁRHOL ahol vagyok. Hogy lehet így haverokkkal bemenni a városba, hogy 3 óránkánt előkapom a doboz csirke rizst? Hogy lehet így bármit is csinálni a komfort zónánánkon kívül? Tudom, lehet venni kaját bárhol, de ez se opció mindig.
A kondi is elvesz heti 4x2-3 órát az életemből. Nagyon szeretem, de nagyon sok energiát és időt felhalmoz. A kiadásokról meg ne is beszéljünk.
Azért kezdtem el kondizni, hogy "jobb" életem legyen, de azon kaptam magam, hogy nincs is már életem. Tudom, hogy ez egy elkötelezettség, sok feladással jár, de tényleg ennyire?
19 éves vagyok, naturál, és egy átlag feletti testet összehoztam eddig, de mit ér ez, hogyha az életemet meg elveszi cserébe?
Ti hogy vagytok ezzel?
1.nek: Kb mindenhol ez megy h 2-3 óránlánt kaja! Tudom, hogy a napi összbevitel számít, és bárhogy fel lehet osztani a kaját, és ez a 2-3 óra a legideálisabb. Két részletben nemtudok megenni ennyi kaját :D
2.nak: Igaz. csak a tanulás meg a munka sokkal fontosabb mint a testépítés sztem... Azzal jó exisztenciát teremthetsz, de a kondival csak jó testet. :D
A legtöbb helyen mindig szokták emlegetni a "csaló-napokat". Ha a haverokkal beugrotok a városba, akkor annyi korlátozást tarts be, hogy ne a burgerbe üljetek be, hanem mondjuk egyetek egy gyrost, vagy mondjuk ha plázáztok, ott vannak rendes kifőzdék... és akkor két étkezést kiváltasz azzal, hogy itt bevágsz valamit.
Nyilván minden héten ez cink, de havi egy-két alkalomból nem lesz semmi bajod.
Az meg nem sportos életmód mellett is előfordul, hogyha mondjuk kirándulsz, strandra mész, akármi, hogy a megszokott étrend felborul. Nem kapod elő a doboz csirkerizst a városban, majd eszel otthon. Oké, így aznap nem ötször, csak négyszer eszel, de előfordul.
Ugyanígy belefér egy kávé, egy sör, egy fröccs is alkalmanként, ha nem heti rendszerességről beszélünk.
Itt is a mérték a lényeg.
Nekem is több évig ez volt, de a naturál tetsépítésnek az a szépsége hogyha beletettél jópár évet akkor utána nem kell egész életedben ennyire komolyan venned hogy fenntartsd a fizikumodat.
Fejlődni meg úgyse tudsz egy idő után, szóval ha megvan a forma akkor nyugodtan lazábban veheted.
Ha tenyleg atlag feletti fizikumod van. Semmi nem fog tortenni, ha mondjuk egy szombat este nem 3 orankent, hanem 5 ora mulva eszel csak, es esetleg becsuszik egy burger a varosba. (Tehat egy etkezes kimarad egy heten. Nem dol ossze a vilag.) Valamit valamiert. Mi a celod? Szeretnel versenyezni?
Amugy irigyellek. :D kar hogy en nem kezdtem el korabban. De valoban bele lehet fasulni. Ilyenkor kell egy egy laza este, két hetente, havonta egyszer. Es nem kell hanyasig bebaszni, csak kicsit lazulni, csajozni, jol erezni magad a barataiddal.
Napi 4 -5 alkalommal eszek, de nem nézem az órát, amúgy nagyjából 3-4 óra eltérés lehet az étkezéseim között.
Én ismerettségemben diákként az a trendi megyünk-e inni... Inkább megnézek egy filmet... Elviszi az időt, de azért bőven van élet mellette. Kajára próbálok kevés időt fordítani, szeretek főzni, de mióta edzek, azért leredukáltam. Hétvégente szoktam komolyabb dolgokat csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!