Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyiktöl lehet gyorsabban...

Melyiktöl lehet gyorsabban fejlődni?

Figyelt kérdés
ugye az van a köztudatban, h a 4-6 ism. az erőre, 10-12 ism. meg izomtömeg növekedésre megy..na most az izomtömeg növekedés a lényeg nálam, és ha 4-6 ism.-sel dolgozom, akkor az izom tömegem nem fog nőni?

2018. jan. 21. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz. Ez így hülyeség. Naturálban az erő és az izomtömeg sokkal szorosabban együtt jár mintha koxolnál.

Szóval mind erőre mind tömegre sokkal job az 5-8as tartomány!

2018. jan. 21. 22:10
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm! én is így gondoltam.. mindig 10ig mentem föl ezért a munkasorozatban.. csökkentem 8-ra
2018. jan. 21. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Izomnövelés szempontjából az a lényeg, hogy bukáshoz közeli szériákat végezz. Persze van egy határ ami alá nem érdemes menni a súly tekintetében, de a 10-12 ismétlés még simán jó lehet, főleg kiegészítő gyakorlatoknál. Azért is érdemes ezt alkalmazni mert ez kicsit kíméletesebb így az ízületeknek, mintha mindig mindenből ötöket csinálnál.
2018. jan. 21. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne hallgass az utolsóra! Kipróbálhatod a 6os ismétlést is egyébként, és nem, nem kell bukásig edzeni.
2018. jan. 21. 23:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké! Köszönöm nektek is a válaszotokat! Akkor váltogatom az ismétléseket.abból baj nem lehet :D
2018. jan. 21. 23:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Bullshit a megkülönböztetés. Az izomtömeg a kajától nő. A max erő pedig attól, hogy rendesen odateszed magad. Azért szokták mondani, hogy leginkább a bukásig végzett edzéssel nő a maxerő, mert ha emeled a súlyt, amivel már nem tudod a tervezett ismétlésszámot végrehajtani, akkor bizony "bukásig" fogod nyomni, vagyis megpróbálsz annyi ismétlést végrehajtani, amennyit csak bírsz. Tehát mindegy, hogy te 6ot vagy 12 ismételsz (többet mondjuk már ne nagyon) egy-egy széria kapcsán, a lényeg hogy olyan súlyt válassz, amit ténylegesen akkor pakolsz vissza, amikor azt kell. Hogy ez a bukás előtti ismétlés, avagy a bukás utáni, az edzőpartner illetve edzettségi szint/rutin kérdése.

Nekem az jött be a leginkább, ha partnerrel edzek, és olyan terheléssel végzem a 3-4 munkasorozatomat, ahol elsőre épp hogy 8 megy, magamtól (!!). Ezután a maradék sorozatokban a partner támogatásával igyekszem mindig ehhez hasonlóan a 8at végrehajtani.

2018. jan. 22. 12:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Naa király neked is köszönöm, akkor már értem úgy a lènyegét
2018. jan. 22. 14:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy bukásig kell edzeni észlény, azt mondtam, hogy bukás közeli szetteket kell végezni.
2018. jan. 22. 17:30
 9/10 BlodDrunk ***** válasza:

Annyit hozzáfűznék,hogy az össz munka is számít,szóval az össz súly amit megmozgatsz.

Ezt érdemes számolni,hogy ha változtatsz az ismétlésen.

AZ ismétléseket inkább akkor célszerű variálni amikor megrekedsz egy súlynál és nem tudsz emelni.

PL.Nyomsz fekve 3x10 100kgval az 3t

Na most ezt veheted le alacsonyabb ismétlésre de akkor több sorozat kell belőle,hogy az összmunka is több legyen.

Remélem érted.

2018. jan. 22. 18:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Igeen értem a lényeget, meg azèrt úgy logikus is de azért tényleg így jobb, h ennyien leírtátok.. így most màr össze tudom rakni a dolgokat:)
2018. jan. 22. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!