Nincs penzem a diétára? Mit tehetnék?
Szálkásításkor nekem 1600-1800 Ft között mmozog a napi ráfordításom kajára:
1 kg brokkoli 550 Ft
0,33 kg zöldbab 130 Ft
0,5 kg csirke 700 Ft
80 gr zab 50 Ft
1 natur joghurt 50 Ft
125 gr túró 120 Ft
1 tasak (125 gr) barna rizs 100 Ft
ez így pl 1700 Ft / nap
Kezdjük ott, hogy nem kell natural szinte senkinek a 2gramm*testtömeg fehérje... ez pusztán a maximumja annak amit natural képes a szervezeted kezelni... ettől független 1.3-1.5 is tökéletesen megfelel egy hobbigyúrm!nak... pláne, ha eleve nem volt meg tömegelésnél sem a fehérje... halkan jegyzem meg, építkezéshez több anyag kell, mint izommegtartáshoz...
Nem csak csirkemell filéből lehet ám jó szálkásító étrendet tervezni, hanem akár diaznócombból, de még vegan kosztból is... eleve a növények 10%-a fehérje általában... 100gramm rizsben 7gramm fehérje van... ezeket is bele kellene ám számolni, még akkor is, ha nem tökéletes az amino profilja...
Az a baj, te kérdező leragadtál az ősrégi dogmatikus csirke rizs brokkoli témánál... képzeld én szálkásítás alatt szoktam enni palacsintát, de még túrótortát is... ismerem az alapanyagok makróit és 2 perc alatt tervezem meg a kajámat, ha el akarok térni a bázis étrendemtől...
Most ki fogják neked okoskodni, hogy napi 200 forintból is lehet ám ezzel a sporttal foglalkozni, de az a helyzet, hogy választhatod a nyomorgást meg a száraz csirkét rizzsel, mint egy aszkéta. Vagy türelmes leszel, elfogadod hogy a testednek szüksége van normális tápanyagokra, amihez még nincs meg a kereseted. Addig meg marad a szűkös keret és ésszerű étkezés. Próbáld ki a HIIT edzéseket meg a kardiót. Napi séta meglegyen.
Először keress pénzt, utána foglalkozz testépítéssel, különben csak egy izmos, de komplexusos csávó leszel aki még anyuval él, de tápkiegre meg cuccra jut pénze.
Most komolyan, mi a fontosabb? A továbbtanulás vagy az izmaid? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!