Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdőnél helyes/hasznos ez a...

Kezdőnél helyes/hasznos ez a megközelítés?

Figyelt kérdés

2 hete járok személyi edzőhöz, teljesen kezdő vagyok.

Kicsit meglepett, hogy rögtön szét akarja bontani az edzéseket, úgyhogy az első alkalom csak lábazás és alsótest volt és következő alkalommal jött a felsőtest.

A baj az volt, hogy rögtön minden egyes gyakorlatot bukásig csináltunk. Ennek az lett az eredménye, hogy az 1-1 edzés után kb. megmozdulni se tudtam napokig, aztán jött a következő 2 edzés, ami után csak minimálisan volt jobb a helyzet.

Értem, hogy gyors eredményeket akar biztos vagy én nem tudom, de én nem sietek sehova és kicsit most félek a következő alkalmaktól.

Mi a véleményetek jó ez így és majd megszokom vagy inkább keressek más edzőt?

Köszi.

2018. jan. 15. 07:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen jó is, hogy egy fél éves okj-vel bárki lehet személyi edző... bezzeg egy asztalosnak 2 évig kell güriznie a rohadt papírért...
2018. jan. 15. 09:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy izomlázad van és úgy érzed, hogy nem tudsz megmozdulni, nem attól van, hogy bukásig csináltok mindent. Ha ezelőtt huzamosabb ideig nem csináltál hasonló típusú gyakorlatokat, akkor elég ha 8-10-et megcsinálsz valami olyanból, amihez nincs hozzászokva a tested, és azután is úgy fogod érezni. Pár hétbe beletelik, míg a tested alkalmazkodik. Ez teljsen normális, ennek egy jóleső fájdalmonak kell lennie. Az meg, hogy külön bontja az edzéseket felső és alsó testre nem feltétlenül rossz dolog. Ez igazából attó függ, hogy milyen gyakran jársz hozzá. Ha hetente csak egyszer vagy maximum kétszer, akkor célszerűbb egy egész testes edzés még kezdő szinten az első 2-3 hónapban. De ha kétnaponta jársz, akkor azért bontja külön, hogy legyen ideje pihenni az izmaidnak, ami a legfontosabb.
2018. jan. 15. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
A megmozdulni se tudtam napokig, és a jóleső fájdal9m, nálam 2 külön dolog...
2018. jan. 15. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy kontár ez az edző, de azért két hétnél adhatnál egy kicsit több időt is neki
2018. jan. 15. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
#3-as. Nyilván nem szó szoros értelmében értette a kérdező, hogy nem tud megmozdulni, mert akkor nyilván tényleg két külön dolog lenne. De egy kezdő nem tudja, hogy mit kéne még éreznie, és még fura neki ez az érzés, de attól még lehet egy egészséges fájdalom.
2018. jan. 15. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Van a sima izomláz és van a doms, kérdező olvasd el, mi az a doms, és ha a tüneteid alapján az van, akkor felejtsd el ezt az edzőt, ugyanis fingja nincs, hogy kell egy kezdőnek elkezdenie edzeni.
2018. jan. 15. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
Semmit sem ért az edzéshez.Még egy haladónak is káros a folytonos bukásig edzés,nemhogy egy kezdőnek.
2018. jan. 15. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Első pár edzésnél viszonylag könnyű súllyal kellene a mozgást begyakorolni. És ahogy a 7. is írta, még haladóként is káros a bukásig tartó edzés (naturalban), nemhogy kezdésnek.

Lehet hanyagolnod kellene az edzőt. Nézz utána az icf 5x5 edzésnek

2018. jan. 16. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!