Ilyen fajta zabpehely jo lehet reggelihez?
Kb 3 hónapja kondizok, és mindenképpen valami egészséges és jó hatású dolgot szeretnék enni reggelire is. Azt olvastam , hogy reggelire a zabpehely a legjobb mert gyorsan felszívódó dolog .(Lehet , hogy ezt rosszul értettem, ha igen akkor javítsatok ki )
Tehát ilyen fajta zabpehely jó? :
(Ha a link rossz akkor : Crownfield Premium Musli ~ a kék zacskós )
Azért ennék ilyet ,mert a sima zabpehely tejjel nehezes csúszik le , ebben pedig van plusz szárított gyümölcs és mandula darab . De nem 50-50%-ban hanem inkáb 70%zabpehely és 30%gyümölcs és mandula.
Szóval térjek át a sima zabpehelyre vagy jó ez is .Egyébként a célom a rendes életmód tartása , valamilyen szinten fogyás is .
Pocsék minőségű.
"Inhaltsstoffe / techn. Angaben*
45% Fruchtmischung (14.5% Sultaninen [Sultaninen, pflanzliche Öle, (Sonnenblume, Baumwollsamen)], 6% Rosinen (Rosinen, Sonnenblumenöl)], 5.8% Bananenchips [Bananen, Kokosfett, Zucker, natürliches Aroma], 5.2% getrocknete Datteln [Datteln, Reismehl], 5% kandierte Ananasstückchen [Ananas, Zucker, Säureregulator: Citronensäure, Antioxidationsmittel: Natriummetabisulfit], 5% geröstete Kokoschips, 3.5% kandierte Papaya [Papaya, Zucker, Antioxidationsmittel: Natriummetabisulfit]), 34.5% Gerstenflocken, 10.5% Haferflocken, geröstete und gemälzte Getreideflocken (Weizen, Gerstenmalz), 2.3% Kürbiskerne, 1% Mandel, 1% Pekannusskerne, 0.75% Haselnusskerne.
Finomított olajakat, cukrot + tartósítószereket tartalmaz.
Olyat vegyél ami a lehető legegyszerűbb, majd az általad hozzáadott gyümölcsök, magvak vagy akármik legyenek az ízesítés.
A rendes zabpehely emészthető része lassú felszívódású.
Ha tejjel eszed, az rontja a minőségét, mert az önmagában egy szemét kaja, csak az emberek 80%-a finomnak tartja, ezért senki nem ismeri el.
A zabpehely lassan szívódik fel.
Hát,a cukor tartalma magasabb sokkal,mint a zabpehelyé.Próbálj ki zabpelyhes recepteket,ha nem,akkor edd ezt,de ne napi 500g-ot egyél meg belőle.
#4
Mert, mi a baj az adalékanyagok nélküli zabpehellyel? Paleo bro? :D
Fogyásról meg annyit, hogy ehetsz tepertő only diétát is, ha nem léped túl a kalóriahatárodat nem fogsz hízni lóFt se.
Egyik gabonát sem tartom egészségesnek. Egyrészt nem természetes táplálék, másrészt kifejezetten emésztést és tápanyag felszívódást gátló anyagokat tartalmaz.
Nem követek egy irányzatot sem, a pár év alatt olvasottakból igyekszem kiszűrni az igazságot, illetve a saját tapasztalatomra hagyatkozok. Rá lehet keresni, hány ember kérdezte már meg itt, hogy lehet-e a zabtól puffadása, hasmenése.
Oké, hogy a kalóriaplusz hizlal, csak épp egy ilyen műzliből 100g 400 kcal, és nem tudom ki hogy van vele, de nekem ezekből 2-300g kéne, hogy jól lakjak, még tejjel is.
Nem természetes??
Akkor a másik faj fermentált anyatejét meg kezelt(jobb esetben "csak" füstölt, hőkezelt) húsát enni biztosan az.
Nincs semmi baj a finomítatlan gabonákkal.
Emésztést és tápanyag felszívódást gátló anyagokról lusta vagyok írni, ott van a nutritionfacts.org vagy a youtube csatorna, ahol ki van vesézve.
Puffadásod lehet, hogy lehet tőle, ha nincs hozzászokva az emésztőszervrendszered, mert non stop olyasmit eszel amit nem kéne, ha kialakul egy ideális baktériumflóra a beleidben, nem lesz gond, ha egészséges vagy.
Napi 500-1000g zabpelyhet megeszem, de nem tapasztaltam puffadást tőle.
Az embernek nem természetes. Ha madarak vagy rágcsálók lennénk, nagyon jó kis kaja lenne.
A tej kiváló példa. Mindig azzal jöttök ti, vegánok, hogy egyik állat sem issza más tejét, és mennyien laktózérzékenyek. Legalább ennyien érzékenyek a zabra, és pont annyira természetes tápláléka egy emberszabásúnak, mint a tej. A hús egyébként nyersen is emészthető, ha valakinek van gusztusa hozzá. Sokkal inkább, mint a gabonák és hüvelyesek, amik hőkezelés, feldolgozás nélkül gyakorlatilag változatlan formában távoznak, vagy akár mérgezőek. Minden magnak az a célja, hogy egyben vészelje át az emésztőrendszert. Az aprítás segíti az enzimeket hozzáférni a tápanyagokhoz, de ettől az enzimgátlók még ott vannak, aztán jön az említett bélflóra, ami nem győzi rohasztani a meg nem emésztett tápanyagot, és már kész is a csodás fing, rosszabb esetben hasmenés.
Youtube csatornáról szerintem alapban nem illik tájékozódni, mert bárki feltölthet akármekkora hülyeséget.
A gabonák emészthetőségéről a tapasztalatom, hogy egyben szarom ki a zabot. Azt hittem, hogy férges vagyok, mikor kijött belőlem. Egy ideig bírtam, aztán egyszer megunta a bélésem, hogy ezzel gyötröm. Jelzem, egy liter tejet megihatok, még csak nem is fingok tőle. Kinek mi. A te beled a zabot bírja a természetellenes tápanyagaink közül, az enyém a tejet.
"Az embernek nem természetes. Ha madarak vagy rágcsálók lennénk, nagyon jó kis kaja lenne."
Az evolúció során mindíg, mindent megettünk, ez van, tájékozatlanság azt hinni, hogy a gabonák fogyasztása valami újkeletű dolog.
"A tej kiváló példa. Mindig azzal jöttök ti, vegánok, hogy egyik állat sem issza más tejét, és mennyien laktózérzékenyek."
Qrvára nem jövök ezzel, ne add a számba a szavakat, pont a paleo majmok dumája, aki ezt állítja az tájékozatlan, nekünk is volt otthon kutyánk aki a kiscicákat szoptatta, még szőlő, barackevő macskánk is volt, meg húst evő szarvast meg tehenet is láttam már, ez van, a természetben mindenki, mindent megeszik a kalóriatartalom miatt, a rövidtávú túlélés érdekében, ezt hívják úgy, hogy "opportunistic eater".
Nem tudom, a természetben hol jutnál tejhez, főleg tejtermékekhez de mindegy, "ugyanolyan természetes". :D
Nem magára a húsra, hanem az elkészítési szokásokra gondoltam, a nem természetes alatt, de mindegy, mert nem minden jó, ami természetes.
Amúgy minden szr fertőzést el lehet kapni a nyers állati ételetől, ha csak nem vagy a déli sarkon és nincs más, nem logikus megenni.
Persze, lehet, hogy ízlik, ezért érvelsz mellette elvakultan, megértem, én is szeretem a sültkrumplit, szeretném, ha egészséges lenne.
Tisztában vagyok a nem oldódó rostok fogalmával, nem is azt állítom, hogy 100%-ban emészted meg a gabonát, nem is kell.
Na, nehogy már a vegán fing legyen a leggyakoribb meg legbüdösebb, szereted a tojcit?:))
Önmagában a youtube csatorna nem jelent semmit a hitelességre nézve, egy platform, ahol megoszthatsz akármilyen infót, az említett csatorna tanulmányok elemzésével foglalkozik, főleg pubmed-ről, és szakképzett ember vezeti, semmivel nem hiteltelenebb, mint egy külön weboldal, ami az említett esetben van is.
Persze, vannak biztos különbségek az emésztésben ember és ember közt, bár továbbra is azt gondolom, hogy a legtöbb esetben szokás kérdése.
Az meg, hogy megemésztesz valamit, nem jelenti azt, hogy automatikusan jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!