Csak szerintem vannak túlmisztifikálva az alapgyakorlatok?
Értem én, hogy sok izmot mozgat meg, meg nagy súlyt lehet használni, de szerintem túl van misztifikálva, nem értem miért csak egy gyakorlatra kell koncentrálni.
Más gyakorlatokkal is lehet ugyan akkora terhelést biztositani. Pl. Fekvenyomás helyett egykezes nyomás, esetleg tolódzkodás. Guggolás helyett lábtoló, vagy mellé.
Komolyan, mivel másabb egy guggolás, mint egy kitörés, vagy lábtoló? Mivel adna nagyobb terhelést a célzott, azaz a combizomnak?
Nem csak szerinted.
Azért mert az erőemelők ezekben versenyeznek, nem jelenti azt, hogy ezek a leghatékonyabbak és hogy mindenki a big3-at kellene hogy csinálja bármilyen körülmények közt.
Így van. Én 50 éve csak izolálok haver. És jobb formám van, mint azoknak akik bexarnak guggolásnál meg annál a fekvenyomás nevű farokméregetésnél.
Én kényelmesen befekszek a kis mellgépembe és szépen nyomom a 3x13 ismétléseket...
60/F
Benne van a nevükben,hogy alapgyakorlatok,nyílván x évig mindenki hülye volt és fölöslegesen csinálta ezeket.
1.Az alapgyakorlatok, összetett gyakorlatok nem csak a célizmot dolgoztattják meg,rengeteg izomcsoport kapcsolódik be,ergó sokkal több izomrost kerül munkába ebből le lehet szűrni,hogy mivel több izom dolgozik,több is fog fejlődni ergó nagyobb tömeget hoz.
Ezt szerintem aki hülye az is felfogja..
Azt pedig sehol senki nem írta le,hogy csak ezekre kell koncentrálni,nem,de ezek képezik az edzés vázát.
Ez a 3 gyakorlat ami mindenképpen kell ha valóban a maximumot szeretnéd kihozni,és nincsenek egészségügyi okaid amiért nem tudod csinálni.
Azt elismerem,hogy kényelmesebb lábtolóba befeküdni,mint guggolni,vagy valami mellgépen nyomgatni fekvenyomás helyett,de közel se lesz olyan eredménye,mintha ezekre koncentrálnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!