Szerintetek helytálló az a kijelentés, hogy az ember az étrendjez való adaptációja során a szénhidrátokhoz tudott a leginkább alkalmazkodni?
Figyelt kérdés
feltételezve, hogy az ember étrendhez való adaptációja során a szénhidrátokhoz nem tudott alkalmazkodni, a zsírokhoz igen, akkor miért van az, hogy a nyálmirigyek mégiscsak amilázt termelnek nagyobb mennyiségben, nem pedig zsír és fehérje-bontó enzimeket?#edzés #zsír #táplálkozás #fogyás #gyúrás #testépítés #nyál #szálkásítás #hasnyálmirigy #fehérjebontás
2017. okt. 29. 17:14
1/4 A kérdező kommentje:
Arra probáltam célozni, hogy rengetegen érvelnek az mellet hogy az evolúció során, a magas hús és zsír fogyasztáshoz alkalmazkodott a szervezetünk
2017. okt. 29. 17:31
2/4 anonim válasza:
Lehet csak én vagyok fáradt, és azért, de nem tudom 100%osan értelmezni a kérdésed, ennek ellenére a válaszom, hogy minden étkezéssel vittek be ők is szénhidrátot, szóval kell az amiláz, az más kérdés, hogy a szervezet hamar alkalmazkodik, szóval gondolom ha 2hónapig te ketogén diétán élsz, akkor nem fog ugyan ennyi amiláz enzimet termelni, mint amennyit most termel napi 400g ch val.
3/4 anonim válasza:
Biológiából azt tanultuk három féle emésztő enzim van, mire táplálék eléri a vékonybelet ezek együttesen fejtik ki a hatásukat.
4/4 anonim válasza:
Ugyanakkor a szervezet ahoz alkalmazkodik ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!