Stronglifts 5x5 programban a fej fölé nyomás gyakorlat kiváltható valamivel?
1 hete csinálom a programot, de a fej fölé nyomás nagyon nehézkesen megy az üres rúddal is [többek között abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy olyan gyenge a fizikumom, hogy a kb. 10 kilós rudat is nehezemre esik kinyomni], biztos hogy a technikám is rossz, valamint félek hogy kárt teszek magamban (pl. a fejemre ejtem a súlyt). Mivel gerincferdülésem is van, kerülni akarom a magas sérülésrizikóval járó gyakorlatokat, legalább addig amíg a hátizmok megerősödnek annyira hogy levegyék a terhelést a gerincről.
Valami gyakorlat, amivel helyettesíthetném? Mondjuk a fej fölé nyomás egykezes súlyzóval ülve?
Építő jellegű kritikát szívesen fogadok, ha esetleg valami valótlanságot írtam volna a fentiekben! Még tapasztalatlan vagyok a testépítés világában.
Köszi!! 20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!