Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a baj, miért lett ilyen...

Mi a baj, miért lett ilyen nehéz a guggolás?

Figyelt kérdés

82-3 kg vagyok és 15 éves (ez annyira nem is fontos).

Pár hete 70kg-mal küszködtem guggolásnál, de valahogy sikerült röpke idő alatt feltornásznom úgy, hogy most 90kg-ba belemegy az 5. Valamiért most nagyon nehéznek érzem a gyakorlatot, pedig szerintem még mindig kis súlyt használok.

Lehet, hogy az a baj, hogy edzésente akarom emelni a súlyt, vagy nem tudom. De ma még meg is rándult a combom, belül.

Nem is csak hogy egyre nehezebbnek érzem, hanem látom, hogy megy tönkre a technikám. Főleg utolsó ismétléseknél, mikor állok fel, kezdenek befelé menni a térdeim, stbb..

Az alvás szerintem meg van, kb. napi 7-8 órát alszok. Étrend, hát itt most nem tudom, mert elvileg hízok. 2 hónapja fejeztem be a szálkásítást, akkor 3,5-4kg-mal kevesebb voltam. Szóval szerintem ezzel sincs gond.

Még is miért érzem, hogy egyre nehezebb lesz a gyakorlat, nehezebben fejlődök és megy tönkre a technikám?

2017. okt. 17. 18:55
 1/9 anonim válasza:
Szerintem nem hagytad az izmaidat regenerálódni. Ne csináld minden nap
2017. okt. 17. 19:15
 2/9 Cortez70 ***** válasza:
Túledzed. Neha vissza kell venni, hogy utána előre lehessen lépni.
2017. okt. 17. 19:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem edzek minden nap, heti 3 guggolás van, mint az ICF-ben.

Még nem akadtam el az emelésben, csak ahogy erősödök, egyre nagyobb súlyokat használok, érzem, hogy egyre nehezebben megy. Meg valamiért romlik a technikám. Szóval nem hiszem, hogy vissza kéne vennem, mert még nem akadtam el.

2017. okt. 17. 20:02
 4/9 Cortez70 ***** válasza:
Akkor mi a bajid? Nyilván nehezebb lesz egy nagyobb súly.
2017. okt. 17. 20:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Az, hogy egyre jobban szétesik a technikám. Főleg az utolsó sorozatoknál és ismétléseknél.
2017. okt. 17. 20:28
 6/9 Cortez70 ***** válasza:
Mert a segéd izmoknak is kell hozza fejlődni, amihez idő kell.
2017. okt. 17. 20:33
 7/9 A kérdező kommentje:

Szóval akkor ne edzésente emeljem a súlyokat?

Mert eddig úgy volt, hogy heti 7,5kg-ot emeltem a súlyon, szóval minden edzésen ráraktam 2,5kg-ot és még sem akadtam el.

2017. okt. 17. 20:59
 8/9 Cortez70 ***** válasza:
Ha romlik a technika akkor lassabb ütemben emeljj majd.
2017. okt. 17. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak ez az ütem nem tartható örökké.
2017. okt. 17. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!