Szerintetek az alábbi edzés terv és táplálkozás jó kondihoz? Vagy esetleg mit lehetne rajta változtatni? (18/F kezdő)
Sziasztok!
18 éves srác vagyok, 1 hónapja kezdtem el kondizni. Heti 6 alkalommal, bontásokkal: V:futás, H:has, K:mell,bicepsz, SZ: tricepsz,hát, CS:váll,has, P:láb,fenék, SZO:pihen
Általában bemelegítéssel és nyújtással 60-75 percet töltök a konditeremben, és "piramisban" edzem (pl 8-10-12-10kg).
Étrendre igyekszem figyelni, de sajnos reggel tudom megoldani az edzést:
5-kor kelés, kevés táplálék, hogy ne ájuljak el
6-7 edzés
7:30 nagyobb mennyiségű kaja: rizs/krumpli, csirke vagy vmilyen hús
11-14 vmikor egy normál ebéd
17 vmi harapni való pl szendvics
20 vacsora: virlsi, tojás, vagy a kaja ami maradt délről ebédből
22 alvás
Tudom nem a legideálisabb táplálék tömegnöveléshez sé edzéshez de sajnos anyagi, és iskola miatt alacsony költségeken kell mozognom, tehát pl ezért se nagyon tudom megengedni a fehérje porozást, és egyéb kiegeket.
Ezen kívül igyekszem napi 3-3,5 liter vizet meginni.
Természetesen hétről hétre próbáltam feljebb tolni a súlyokat és az ismétlés számot hogy fejlődjek.
Testtömeget is mértem:
09.02. 72kg
09.14. 71,4kg
09.20. 70,6kg
10.09. 73kg
És ezt a nagy tömeg növekedést nem értem, pedig mindig ugyanabban a ruhában mérem. Valamint tudom, hogy tömegnövelésről van szó, de a hasamon is zsírnövekedést vettem észre, miközben a karomon, combomon inkább izom növekedést.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális? Vagy étrend problémák vannak?
Előre is köszi a válaszokat!
18/F
Naturalban jobb lenne heti 3 napos teljes testes edzés vagy kétfelé bontott 3 vagy 4 napos. A teljes osztott nem annyira jó neked.
A kajára nem lehet mit mondani, mert az ebéd is sokféle lehet és a szendvics is lehet ezerféle. Lényeg, hogy legyen meg a napi 1.5-2g x ttkg fehérje és kis kalória plusz, hogy tudj izmosodni kevés zsír felszedesevel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!