Ha sokat nyújtok akkor tudok majd buttwink nélkül ass to grass-t guggolni?
Én szeretek mélyre guggolni, kényelmesebb és a térdemnek is jobb. Meg nagyobb súlyt tudok használni. Szóval teljesen, koppanásig szeretek guggolni, mint a súlyemelők.
Viszont van vele egy kis gondom, hogy kicsit előjön a buttwink.
Szerintetek ha sokat nyújtok, akkor tudok ezen javitani, eltudom tüntetni?
Ha igen, akkor mely izomra kéne nyújtanom ehhez, hogy eltünjön?
Vádlit, hogy ne legyen annyira kötött az Achilles, de nem annyira izmok nyújtásáról szól ez, hanem az ízületi mobilitásról.
https://www.youtube.com/watch?v=XISJxsccN1E
Emellett nem tudom mennyire kötött a csípőd, lehet azt is érdemes lenne átmozgatni előtte.
Azt viszont nem hinném, hogy így nagyobbat tudsz guggolni. Valójában a stretch reflex miatt lehet nagyobbat guggolni, de ahhoz nem kell ATG guggolás, a mozgástartomány viszont nagyobb így ami nagyban megnehezíti a pozitív szakszt. Ha eddig még is ezt tapasztaltad, akkor az szerintem csak azért van, mert ha nem guggolsz le teljesen, hajlamos vagy megállni, amivel kinyírod a strech reflexet.
Amúgy eddig azt hittem, hogy a hajlékonyság, nyújtás = a mobilitással, mobilizációval.
Mi a különbség a 2 között, a nyújtás és a mobilizálás között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!