Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagyobb súly vs több sorozat,...

Nagyobb súly vs több sorozat, melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Én kevés, 2-3 sorozat pl. guggolásnál elég könnyen emelem a súlyt. Viszont így nincs elég volumen és az pedig kell az izomnövekedéshez.

Ha növelek a sorozaton, akkor nehezebben tudom emelni a súlyt.

Akkor legyen több volumen, vagy legyen kevesebb sorozat, de könnyebb súly emelés -> azaz nagyobb súly használata?

2017. szept. 29. 15:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha túl könnyű a súly, akkor hiába a nagy mennyiség. Maradj az 1 RM 70-85 százalékánál, nem kell olyan sok sorozat. Három elég.
2017. szept. 29. 15:52
 2/14 A kérdező kommentje:

Leírom konkrét példában, így jobban érthető a kérdés.

1. eset: Heti 3 guggolás, minden edzésen 3 sorozattal

- ez heti 9 sorozat guggolás, ezért ez nem jelent nagy volument

- mivel kevesebb sorozatot csinálok, ezért könnyen tudom emelni a súlyt

2. eset: Heti 3 guggolás, minden edzésen 5 sorozattal

- ez heti 15 sorozat, itt a volumen már jó

- mivel 5 sorozatot csinálok egy edzésen, ezért nehezebben tudom növelni a súlyt

A súly és az ismétlés mindenhol ugyan akkora, az 1. és a 2. esetben is. Annyi a különbség, hogy egyiknél több sorozatot csinálok.

Szóval, melyik a jobb, több volumen, vagy az, hogy könnyebben tudok emelni a súlyokon? Szóval 1. vagy 2. eset?

2017. szept. 29. 16:00
 3/14 anonim ***** válasza:
Mivel nem erőre mész, hanem izomra, azt válaszd, amelyik jobban hozza az izmot. Kísérletezz!
2017. szept. 29. 16:14
 4/14 Cortez70 ***** válasza:
10-12 sorozat elég. Tehát nem kell nagy volumen naturálban. A nagy súly az viszont fontos.
2017. szept. 29. 17:13
 5/14 anonim ***** válasza:
Én összesen heti 6 sorozat guggolással 3 hónap alatt 5 kilót emeltem az 5RM-emen.Sokkal jobban erősödtem így,hogy teljes mértékben a súlyra törekedtem és nem a volumenre
2017. szept. 29. 22:14
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem hétfő péntek van guggolás,mindkét edzésen 3 sorozat
2017. szept. 29. 22:15
 7/14 A kérdező kommentje:

Szóval akkor elég heti 3x 3 sorozat guggolás?

Még kezdőnek mondanám magam, mert a testsúlyom 1x-esébe megy 5 ismétlés.

2017. szept. 30. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor mehet több is.Csináld pl.az ICF-et vagy a starting strenght-et.Én azt már végigcsináltam.Most hétfő és péntek van 3 sorozat guggolás,ami összesen heti 6 sorozat,ezenkívül szerdán van egy felhúzás.Ezt csináltam és nagyon jól fejlődtem.Majd átálltam kb fél évre az osztott,magasabb volumenű edzésre,ment 8-10 sorozat guggolás+a kiegészítő gyakorlatok.És összeestem erőben.Most 3 hónapja visszatértem a régi tervemhez és fejlődök megint..Leírhatom a tervet,ha akarod
2017. szept. 30. 13:26
 9/14 A kérdező kommentje:

Engem igazából a technika, a gyakorlatok kivitelezése, szabályossága hátráltat, pl guggolásnál buttwink, kicsit előredőlök, stbb..

De persze, nyugodtan leirhatod, engem minden érdekel, amitől lehet hogy tudok előrébb haladni, fejlődni.

2017. szept. 30. 20:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Heti 3 napos teljes test,

Hétfő és péntek:

Guggolás 3 sorozat

Fekenyomás 3 sor.

Evezés 3 sor.

Bicepsz egykezessel vagy francia rúddal 3x8

Tricepsz 3x8

Has és vádli

Szerda

Felhúzás 1 sor.

Mellről nyomás 3 sor.

Huzódzkodás súllyal 3 sor.

Szűknyomás/most lecseréltem súllyal tolódzkodásra 3 sor.

Oldalemelés 4x8

Csuklya 3x8

Ez periodizálva van.Kis súllyal kezdem el és emelem a súlyt minden edésen.Pár hétig 3x8-akat nyomok,majd 3x5-öket,végül 1x5 és 2x8,de ez az utóbbi 2 csak valami kis súlyos levezető.Ha elérek egy olyan súlyhoz,amibe nem bírok 3x5-öt belenyomni,akkor állok át erre.

Amikor elkezdtem ezt a tervet,guggolásban 125 kg-ba ment 5 ismétlés.Ez kb.4 hónap alatt felment 142.5-re.Aztán elkezdtem szálkásítani.Amikor nagyon sokat gyengültem.A szálkásítást eléggé elcsesztem,mert tényleg rengeteget gyengültem.Közben már osztott tervet nyomattam.Aztán jött újra a tömegelés.Egy ideig úgy tűnt,hogy fejlődök és visszahozom a szálkásítás elötti erőszintem,de nem így lett.Megakadtam és nem bírtam feljebb tornászni a súlyokat.Guggolásnál pl.125-be ment 5 ismétlés megint.Kb.az 1 évvel korábbi erőszintemen voltam.Egyszer csak megelégeltem ezt és úgy döntöttem,visszatérek a régi tervhez.3 hónap telt el azóta és most guggoltam a héten az új rekordomat,147.5kg-ba 5 ismétlést.Szóval na,nekem bevált ez.Alacsony volumennel is lehet edzeni.Egyébként most gondolkodok,kísérletezek,hogy hogyan lehente növelni a volument.Pl.szerdára berakok egy kis combhajlító gépet vagy valami ilyesmit

2017. okt. 1. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!