Szálkásításnál mi szerepe van a szénhidrátnak?
Nem feltétlenül kell bevinni, nem esszenciális tápanyag.
Energiát ad, igen. Erre persze a zsír is jó, de nem mindenkinek szimpatikus az a stílus, főleg nagy kalóriaigénynél, amikor jóval 80% fölé kéne emelni a zsírt a kalóriát nézve, bár ott a fehérje is gond lehet bizonyos ízlés, étrend esetén.
Némi ch persze senkinek sem árt, sokan irtóznak attól, hogy fehérjéből képződjön glükóz az agy kis része számára (itt már ketózisról, sőt zsíradaptációról van szó, nem egyszerűen szénhidrátszegény táplálkozásról), így ők sosem mennek le egészen alacsonyra, ha bírnák is.
Elvileg mindenki bírja (ha egészséges), de nem mindenki érzi magát jól így, ahogy nem mindenki érzi magát jól 100g ch felett sem.
A ch roppant fontos a szervezet számára, ezért jó, hogy nem esszenciális, nem áll be az agyhalál csak azért, mert fél napja nem ettünk s elfogyott a ch, a test gyárt másból. Így bármihez kell neki ch, azt úgyis megszerzi magának, rossz esetben izombontással, de az agy nem fog leállni.
Nagy aktivitásnál, kemény edzésnél kevésbé megy a brutálisan kevés ch, ott a legtöbben azért esznek rendesebb mennyiségű szénhidrátot. Gondolom, a zsírbontásnak is megvan a maga tempója, könnyebb, ha ch is van.
Tömegeléskor is ugyanez van, ch hasonlóan kell, de nem muszáj étellel bevinni. Az izomtömeg nőni tud anélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!