Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan álljak neki ennek?

Hogyan álljak neki ennek?

Figyelt kérdés

Életmódot akarok váltani. Korábban már tettem ki itt egy kérdést táplálkozási segítségkérelemmel kapcsolatban. Érdemleges válaszok nem jöttek. Legutóbb megkértem egy személyi edzőt, állítson nekem össze egy étrendet. Egy mintát küldött, semmi mennyiség, és ezért nagy pénzt akasztott le rólam. Sajnos, használni nem tudom.

Lenne valaki, aki összeállít egy olyan étrendet, ami tartalmaz mennyiséget is, ha leírom az általam elképzelt összetevőket, vagy, hogy hány ft-ot tudok szánni a célomra (szálkásítás) napi szinten?

75 kg vagyok. Szálkás szeretnék lenni, egy szép, izmos fizikummal párosítva.

Régen edzettem, így az alap tömegem meg van, viszont a kajára sosem figyeltem, most akarnék elkezdeni ténylegesen váltani.

Szóval mondhatjuk, hogy nullán állok.

2017. aug. 26. 11:35
 1/1 anonim ***** válasza:
48%

Ha az étrend nem tartalmaz mennyiségeket, miért adtál érte pénzt? A neten számtalan étrendet találsz, de magad is összeállíthatod, ha figyelembe veszel néhány szabályt.

1. A napi súlytartó kalória meghatározása. Vannak mindenféle kalkulátorok a neten, amelyek megbecsülik az értéket, de a lgjobb, ha magad tapasztalod ki. Sajnos nem adtad meg a nemed, így én inkább nem teszek ajánlást.

2. Szálkásításhoz vonj ki 500-at az 1. pontban meghatározott súlytartó kalóriaértékből. Nőknél napi 1200 kcal, félrfiaknál napi 1500 kcal a szokásos "fogyós" energiamennyiség, de az átlagostól nagyon eltérő testalkatnál ezeket nyilván korrigálni kell.

3. Napi fehérjemennyiség meghatározása. A testsúlyod minden kilogrammjára számolj 1,5-2 gramm fehérjét. Ez a te esetedben kb. 110-150 gramm fehérje naponta. Ennek nagy részét jó lenne állati eredetű élelmiszerből biztosítani (hús, tojás, sajt, túró), mert ezek teljes értékű fehérjét tartalmaznak. 1 gramm fehérje 4 kcal, így már tudod, hány kalóriát viszel be fehérjéből.

4. A maradék kalóriamennyiséget szénhidrátból és zsírból fogod biztosítani. Azt mondom, 50-60 gramm zsírral rendben vagy, a többi lehet szénhidrát, de a két összetevő aránya nem olyan nagyon fontos. 1 gramm zsír 9 kcal, 1 gramm szénhidrát 4 kcal. Így már össze tudod állítani az étrended.

5. A napi étrended tartalmazzon legalább 200-300 gramm zöldséget, gyümölcsöt is érdemes fogyasztani. Természetesen ezek energiaértékét is számolni kell.

6. Fogyassz legalább másfél liter folyadékot naponta! Ha csaknem víztelen a vizeleted, akkor rendben vagy ilyen szempontból.

2017. aug. 26. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!