Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan eddzek ilyen testalkatt...

Hogyan eddzek ilyen testalkattal? (170/55)

Figyelt kérdés

Sziasztok!Harminc múltam, 170 cm vagyok, kb. 55 kg. Jobb később, mint soha alapon szeretnék erősíteni. Ahogy látjátok, az alkatomból adódóan nagy testépítő sosem leszek (nem is akarnék soha...), csak szeretnék jobb fizikumot, erősebb testfelépítést. A nullánál minden több! (:

[link]

A Sárga kapszulát olvastam, meg itt is elég sok topikot, így pár elvi dologgal tisztában vagyok. A kajálásra igyekszem sokkal több figyelmet fordítani (napi 4-5 alkalom, fehérjedús étrend stb.). Jelenleg itthon, lehetőség szerint minden este fekvőzöm/felülök/lábemelek, amennyit csak tudok (50-60 fekvő - sima, szűk vagy széles, 50-50 felülés/lábemelés).

Két konkrét kérdésem lenne a tapasztaltakhoz:

1. Ezzel a testalkattal szerintetek mik a kilátásaim?

2. Elegendő lehet az itthoni, ilyesfajta edzés (nyilván fokozatosan nagyobb mennyiséggel) vagy mindenképpen le kellene mennem terembe súlyzózni?

A jóindulatú, építőjellegű válaszokat előre is nagyon köszönöm! (tudom, hogy nyomi vagyok, de legalább elszánt)

2017. aug. 20. 12:10
 1/8 Cortez70 ***** válasza:
100%
Heti 3 teljes testes sulyzos edzés kellene (guggolas, fekvenyomas, evezés, mellről nyomás, bicepsz állva, tarkohoz engedés, hasprés, vádlizás) és még több kaja. Kalória pluszban kellene lenned.
2017. aug. 20. 12:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Most attól hogy nincs rajtad sok izom nem jelenti azt hogy nem is lehet.

Nem lehet megmondani hogy elég lesz-e az otthoni edzés vagy terem is kell-e hozzá, mivel nem tudjuk milyen formát akarsz elérni, de súlyzós edzéssel mindenképpen jobban járnál mert gyorsabban haladsz és messzebbre is juthatsz el vele.

Kezdőként heti 3, teljes tested edzés lenne neked a legjobb, alapgyakorlatokra fókuszálva. Helyes kivitelezést mindenképpen tanuld meg, mert anélkül nem jutsz el nagy súlyokig, meg a sérülés veszélye is eléggé nagy lesz.

Étrendbe arra figyelj hogy vigyél be elég fehérjét (~1,5g/ttkg megfelel) és hogy több kalóriát vigyél be mint amennyit elhasználsz.

Ezzel a néhány alap dologgal is elég messzire juthatsz a mostani formádhoz képest.

2017. aug. 20. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:

En hasonlo testalkattal kezdtem, csak meg magasabb is vagyok :D 177 cm voltam es 55 kilo, most 70 korul vagyok jelenleg. Szoval van remeny :D az elso par evben szartam a kajalasra, meg is lett az eredmenye. Az elso 5-10 kilo viszonylag gyorsan felugrott, de onnantol sokaig stagnaltam.

Szoval ajanlom, hogy a kajalsra figyelj nagyon, de kovesd el azt a hibat amit en. De akkor mar gondolom tudod a kaja alapokat, ha olvastad a sarga kapszulat.

Ahogy a tobbiek irtak, heti 3 teljes testes edzes kellene, az alap gyakorlatokra fokuszalva. En a helyedben teremben edzenek.

1-2 honap alatt ne varj csodat, inkabb 1-2 ev kell, mire jol lathato eredmeny lesz.

Kitartas es turelem!

2017. aug. 20. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
*ne kovesd el...
2017. aug. 20. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rajtad sok zsír, kezdj egy un. lassú tomegelesbe, es ahogy írtak is,heti 3 teljes testes edzés,alapgyakorlatokkal. Nem kell minden nap edzeni. Ha a kaja es pihenés is jó,hamar,akár télre már látod a változást. Sok sikert!
2017. aug. 20. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyen alkattal még mindig sokkal jobb kezdeni mint túlsúlyosan.
2017. aug. 20. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Nézd a másik oldalról a dolgokat. Mivel 170cm vagy pár kiló izom sokkal jobban fog rajtad mutatni, mint egy 190-200 centis emberen. Az étrend tökéletesen le van írva a sárga kapszulában. Edzőterembe viszont mindenképpen le kellene menned, sokkal jobban tudnál fejlődni, mint otthon.

Ahogy előttem is írták heti 3 teljes testes edzés.

Az első három alkalomra nem ártana egy személyi edzőt fogadni, aki megmutatja a gyakorlatokat. 3 darab személyi edzés nem vág oda anyagilag, viszont utána már tudod te is csinálni magadtól.

Sok sikert!

2017. aug. 20. 17:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves Mindenki!

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! Örülök, hogy senki nem akart lebeszélni, sőt. Úgy tűnik, hogy minden válaszban közös a heti 3x súlyzós edzés, így azt gondolom, hogy megfogadom ezt a tanácsot. Van is nem messze tőlem egy Gildamax, valószínűleg a héten meglátogatom. (A "magamfajtáknak" a küszöb átlépése a leghezebb... (: )

Még egyszer köszi!

2017. aug. 23. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!