Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha úgy guggolok mint Clarence...

Ha úgy guggolok mint Clarence Kennedy, akkor az jó vagy nem?

Figyelt kérdés

Nyilván nem akkora súllyal guggolok, mint ő, de a guggolásom ugyan úgy néz ki, mint az övé.

Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=AvrzgKsRnJ0

Annyi a különbség, hogy én egy picit szélesebb terpeszben guggolok és nincs guggoló cipőm.

Régen én is ilyen mélyre mentem, viszont egy kis gondot éreztem, előjött a jóreggelt guggolás és szerintem a buttwink is. Lejjebb vettem a mélységet, most kicsit vízszint alá megyek.

Megláttam a videóját és most össze vagyok zavarodva. Nem tudom milyen mélyre kell guggolni.

Akkor mégsem jó, ahogy most csinálom, úgy kéne csinálnom mint régen, olyan mélyre menjek le, mint ahogy a videóban van?

2017. aug. 7. 18:56
 1/8 A kérdező kommentje:
Le vettem a mélységből, most kicsit vízszint alá megyek*
2017. aug. 7. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem kell annyira mélyre menni, mint Clarence. Ő súlyemelú azért ez a berögződés meg amúgy is egy mutáns. Elég vízszint alá kicsivel.
2017. aug. 7. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Addig kell menni, amíg nincs buttwink.
2017. aug. 7. 19:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem. És mi a különbség az olyan mély guggolás között, amit linkeltem és aközött, hogy valaki csak vízszint alá megy kicsivel?

Egyiknél jobban terhelődik valami, vagy nagyobb súlyt lehet használni?

2017. aug. 7. 20:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Azon a mélysegen amire Clarence lemegy, gyakorlatilag minden guggolása egy pause squat. Tehát nehezebb. Az alsó holtponton veszítesz a feszességből és sokkal nehezebb megindítani újra a súlyt. Olyan, mint fekvenyomásba a megállítós fekvenyomás.
2017. aug. 7. 20:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. Szerintem még is maradok a Clarence Kennedy fajta guggolásnál, szóval mélyre megyek.

Ma elég sokat próbálgattam a guggolást és ha mélyre megyek az sokkal kényelmesebb és jobb a térdemnek is.

Úgy látszik, hogy nekem pont fordítva van, ha mélyebbre megyek, valamiért könnyebben megy a guggolás, mint amikor vízszint alá megyek picivel, nagyobb súllyal tudok mélyet guggolni.

Csináltattam videót a guggolásomról, tényleg elő jön a buttwink, viszont szerintem nem vészes, mert alig látszik.

Ezen meg úgyis tudok javítani nyújtással, ugyanis nem a legjobb a mobilitásom.

2017. aug. 8. 14:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Csináld ha úgy jobbnak érzed. A túl mély még mindog jobb, mint a félguggolás minden szempontból.
2017. aug. 8. 16:05
 8/8 anonim válasza:
Jobb, mint JFK golyósbukása!
2023. aug. 19. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!