Ugye nem lesz a gerincemmel semmi baj ha 15 évesen, viszonylag nagy súlyokkal guggolok és felhúzok?
Szia!
Én is 15 évesen kezdtem el edzeni nagyobb súlyokkal,nekem mondjuk egy fél évig semmi bajom se volt,viszont mostanra kezdett el fájni nagyon a gerincem és a derekam is.
Ilyen korba azért rossz nagy súlyokkal edzeni,mert még fejlődsz.Es ha túl korán neki esel előfordulhat,hogy porckopasod lesz,nekem a személyi edző ezt mondta.
Egy-ket évig szerintem ne edz TUL nagy súlyokkal,csinálj olyan 8-10-12ismetlest egy adott súllyal,ha azt kitudod nyomni,vagy elbirod,akkor egy kicsit,de ne drasztikusan nivelhetsz rajta.
Lehet nekem azért lett bajom mert gyenge volt a gerincem,lehet neked nem az,viszont ügyelj rá.
Külön csinálj a gerincedre is gyakorlatokat,nyujtsal sokat,és tanuld meg,FO a fokozatosság.
Na hogy abba a hibába ess mint én,nem éri meg,hidd el!
A kajad is legyen rendbe,ugyanis aki nagy súllyal dolgozik(gondolom en,te azt szeretnéd),az izmot akar novelni,tehát többet kell ennie ilyen esetben.
A kaja is lényeges,hogy meg legyen az elegendő táplálék a fejlődéshez,és ne hogy izombontas legyen a vége.
Remélem tudtam segíteni!:)
De igen!
A nagy súlyokhoz még fiatal vagy.
Személyi edző, vagy nézz utána az interneten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!