Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ugye nem lesz a gerincemmel...

Ugye nem lesz a gerincemmel semmi baj ha 15 évesen, viszonylag nagy súlyokkal guggolok és felhúzok?

Figyelt kérdés

2016. dec. 27. 03:36
 1/8 anonim válasza:

Szia!

Én is 15 évesen kezdtem el edzeni nagyobb súlyokkal,nekem mondjuk egy fél évig semmi bajom se volt,viszont mostanra kezdett el fájni nagyon a gerincem és a derekam is.

Ilyen korba azért rossz nagy súlyokkal edzeni,mert még fejlődsz.Es ha túl korán neki esel előfordulhat,hogy porckopasod lesz,nekem a személyi edző ezt mondta.

Egy-ket évig szerintem ne edz TUL nagy súlyokkal,csinálj olyan 8-10-12ismetlest egy adott súllyal,ha azt kitudod nyomni,vagy elbirod,akkor egy kicsit,de ne drasztikusan nivelhetsz rajta.

Lehet nekem azért lett bajom mert gyenge volt a gerincem,lehet neked nem az,viszont ügyelj rá.

Külön csinálj a gerincedre is gyakorlatokat,nyujtsal sokat,és tanuld meg,FO a fokozatosság.

Na hogy abba a hibába ess mint én,nem éri meg,hidd el!

A kajad is legyen rendbe,ugyanis aki nagy súllyal dolgozik(gondolom en,te azt szeretnéd),az izmot akar novelni,tehát többet kell ennie ilyen esetben.

A kaja is lényeges,hogy meg legyen az elegendő táplálék a fejlődéshez,és ne hogy izombontas legyen a vége.

Remélem tudtam segíteni!:)

2016. dec. 27. 06:37
 2/8 anonim ***** válasza:
15 év pont úgy a határon van, ha korodhoz képest megfelelően fejlődtél (nem vagy későn érő), akkor igazából nem lesz baj. DE és itt a nagy de a nehéz súlyos edzés nagy figyelmet, és törődést igényel. Nem azért, mert a nagy súlyok vágnák tönkre a gerinced, de ha a nagy súly miatt a végrehajtás szabálytalan (hogy a legegyértelműbbet mondjam: görbül a hátad alsó része), akkor annak nem lesz szép vége. Ezért először be kell gyakorolni ezt a két gyakorlatot, figyelni az összes "mentális fogódzkodóra" (pl. felhúzásnál próbálod minél közelebb húzni a rudat a testedhez, hogy a lapockáid is megfelelően bekapcsolódjanak a mozdulatba: ezáltal gyakorlatilag nem is felfele húzod, hanem magad felé). A legnehezebb, összetett gyakorlatok ezek, ajánlom hogy keress youtube-on (Omar Isuf csatornáját emelném ki, megbízható és helyes és hasznos információt közöl szórakoztató módon).
2016. dec. 27. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Neked kell látni, de én nem feküdnék be csak úgy nagy súly alá. A szabályosságra figyelj, ne menj egyelőre szerintem nagy súlyra. Nagy súly alatt értem amiből nem megy 8 ismétlés szabályosan.
2016. dec. 27. 17:43
 4/8 anonim válasza:
De! Csak lassan, fokozatosan, személyi edzővel!
2016. dec. 28. 09:27
 5/8 anonim ***** válasza:
A személyi edző nem garancia semmire, utólag nem lehet perelni. Semiyen életkorban nem egészséges nagy súlyokkal edzeni, a porckorongok apró sérülései csak évek-évtizedek múlva jelentkeznek érezhető fájdalommal.
2016. dec. 29. 11:24
 6/8 anonim válasza:

De igen!

A nagy súlyokhoz még fiatal vagy.

Személyi edző, vagy nézz utána az interneten.

2017. jan. 2. 11:58
 7/8 anonim válasza:
Semmilyen korban nem jók a nagy súlyok. Még ha profi vagy akkor sem. Van súlyemelő a családban, "sose volt semmi baja". Hja. Kb. 35 éves koráig. Ez olyan mint a cigi, csak később jelentkeznek a bajok és csak akkor derül ki hogy nem érte meg. De addigra késő. Az egészséget semmiért nem érdemes kockáztatni. Ezt tudom 15 évesen még marha nehéz felfogni, akkor engem sem érdekeltek ilyen papolások. Hátha te okosabb leszel nálam.
2017. jan. 3. 15:28
 8/8 JaniB válasza:
Szep dolog a suly emeles. Nekem is tetszik ha nagy sulyokkal edzhetek. Jo erzesel tolt el. Viszont a porc konnyen serul es bizony az eggyik porckorongombol letorott egy darab egy emeles alkalmaval. Sajnos szabalytalan emeles miatt. Azota oda kell figyeljek a mozgasomra. Szoval nagyon figyelj oda te is a szabalyos emelesekre illetve ne akard se masnak se magadnak bizonygatni, hogy milyen eros vagy azalta, hogy kinyomsz egy nagy sulyt baromira erolkodve. Lehet hogy kinyomod es buszke leszel magadra es dicserni fognak no de egyszer ha beut a baki onnantol kezdve az eleted megvaltozik!!! Nagyon ovatosan a sulyokkal es ne erolkodj! Nem eri meg a fiatalkori kiss dicsoseg a felnotkori rokkant eletet!
2017. jan. 14. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!