Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez jó "nyújtóterv", vagy...

Ez jó "nyújtóterv", vagy változtatni kell valamit?

Figyelt kérdés

Először is köszönöm annak, aki elolvassa és válaszol rá.

Nagyon merevek az izmaim, a tartásom is rossz, ezért sokat kell nyújtani. Sok gyakorlatot azért nem tudok szabályosan, normálisan végrehajtani, mert nincs meg a kellő mobilitásom.

Ez lenne a terv:

Vádli:

- [link] lábanként 1-1 perc

- [link] 1 perc

- [link] lábanként 1-1 perc

Combfeszítő: [link] lábanként 1-1 perc

Combhajlító:

- [link] lábanként 1-1 perc (ennél kicsit magasabbra teszem a lábam)

- [link] 1 perc

- [link] lábanként fél-fél perc

Farizom: [link] lábanként 2-2 perc (1 perc egy gyakorlat)

Alsóhát:

- [link] 1 perc

- [link] 1 perc

- [link] oldalanként 1-1 perc

Széles hát: [link] oldalanként 1-1 perc

Thoraric: https://www.youtube.com/watch?v=yMnamNJZMBk 1-1 perc oldalanként

Csípőhorpasz:

- [link] oldalanként fél-fél perc

- [link] 1 perc

Mellizom: [link] oldalanként 1-1 perc

Delta (vállizom): [link] oldalanként 1-1 perc

Bicepsz: [link] karonként 1-1 perc

Tricepsz: [link] karonként 1-1 perc

Alkar: [link] 1-1 perc a két gyakorlat karonként

Ez jó, vagy rossz? Esetleg rövid, vagy túl sok?

Köszi előre annak, aki elolvassa és válaszol rá.

2017. júl. 16. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt te fogod érezni, hogy jó e vagy nem. Nekem pl. a csipőm nagyon merev ez a két dolog kevés lenne, de más meg kevésbé.
2017. júl. 16. 18:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. Igazából szerintem az alsóhátam és hajlítóm a legmerevebb, ezért is van anterior pelvic tilt-em.

Sajnos az a baj, hogy alsóhátra akármit csinálok, egyszerűen nem érzem, hogy nyúlna.

Akármelyik más izomnál tudom szabályozni, hogy mennyire nyúljon, de itt semmit sem érzek, pedig már elég sok gyakorlatot kipróbáltam. Ezt a 3 gyakorlatot is csak random írtam oda.

2017. júl. 16. 19:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Pelvic tilted akkor is lehet ha gyenge a hajlítód és a hasfalad. Nem feltétlen a mobilitásbeli probléma az egyetlen tényező.
2017. júl. 16. 19:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, akkor elkezdek plankolni hasra. A hajlítóm szerintem nem gyenge, mert a testsúyom 1,5x-ösével húzok fel, de azért csinálok rá csípőemelést. Szerintem ennek elégnek kell lennie a nyújtás mellett.
2017. júl. 16. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Tuti sokat fogsz javulni, csakezek olyan dolgok hogy türelmesnek kell lenni, mert nem fog egyik pillanatról a másikra megszűnni a probléma. Meg aztán folyamatosan nyomatni kell, ha már jó a helyzet akkor is.
2017. júl. 16. 20:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem.

Olyan kérdésem lenne még, hogy honnan tudom meg, hogy melyik izmom merev?

Írtad, neked a csípőd merev, ezért te többet csinálnál rá. Ezt honnan lehet tudni, hogy melyik izom merev?

2017. júl. 16. 20:45
 7/9 anonim ***** válasza:

A legtöbb mérvadó izomra van teszt.

A Hamstrings teszt pl előre hajlás állva, nyújtott lábakkal. Ha eléred a földet akkor már jó. Ha a tenyeredet is le tudod rakni akkor már inkább hipermobil, mint normál. Amúgy ez a teszt, mivel a hátad domború alatta a hát alsó szakaszát is teszteli. Hiszen ha merev lenne az ágyéki gerincszakaszod akkor az életben nem érnéd el a talajt.

Alkarnál pl a linkelt képek alapján ha derékszöget zár be a csukló akkor rendben van.

Mellizom teszt a partvis nyéllel van. Ha tudsz kőrözni vele elől hátul úgy, hogy nem hajlik be a könyököd akkor rendben van.

Vállnál a kezeid hátul összekulcsolása már nagyon jónak számít, de a normál határa az ha legalább eléred a két kezeddel a másikat... Természetesen mind két oldalt csekkolva. Sokkal nagyobb gond ha diszbalansz van, mintha egyformán merev lenne...

Vannak még ilyenek, most lusta vagyok tovább ...

2017. júl. 16. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Főleg gyakorlatoknál érezni. Nálam kifejezetten guggolásnál nagyon előjön, hogy probléma van a csipőmobilitásommal, illetve mikor sumóba húzok fel.
2017. júl. 16. 21:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Oké, köszi a válaszokat.

Még egyetlen egy kérdésem lenne.

Az baj, hogy 1-1 percig nyújtok egyszerre? Vagy külön jobb lenne, hogy az egy percet 2 részre osztom, 2x30mp. Vagy ez nem számít semmit sem, csak legyen meg az 1 perc?

2017. júl. 16. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!