Mire jó nagy intenzitással edzeni?
Kevés pihenő idő, ez mire jó?
Kisebb súlyt tudjunk használni és ne izmosodjunk?
Mire jó ez a gyors edzés, ha nincs hatása?
Igazából szinte minden edzéstervnél 1, max 2 perc pihenőidőt szoktak írni a sorozatok között, de én is inkább a több pihenőidő és nagyobb súly kombó pártján vagyok.
Egy óra nekem is bőven elég szokott lenni egy edzésre.
Ha úgy számolunk, hogy 3 perc egy átlagos pihenő, és 45mp egy sorozat, akkor egy óra alatt 16 sorozatot tudunk végezni úgy nagyjából. Ez naturálként elég kell legyen egy izomcsoportnak, nem tudom, mi a bibi.
Hát én nem izomcsoportokra bontom szét, kb. 5-6 gyakorlatot csinálok egy edzésen nem olyan sok sorozattal.
Nekem 3 perc kevés kipihenni a nagy súlyos alapgyakorlatokat.
Így kb. 15 sorozatot tudok megcsinálni egy óra alatt, az edzésem pedig majdnem a 2x-ese ennek a 15 sorozatnak.
Ehhez még hozzájön a bemelegítés+nyújtás.
Nem tudom hogy lehet 1 óra alatt leedzeni.
Nagy intenzitású edzés épp hogy a nagy súlyokkal való edzés, kevés ismétlést jelenti.Amiről te beszélsz az a volume.
Intensity: Nagy súly, kis ismétlés.
Volume: Kis súly, sok ismétlés.
Mindegyiknek megvannak az előnyei.(pl Ha először nagy súllyal guggolsz és utána egyből kis izmokra váltasz pl bicepsz akkor nagyobb hatást érsz el.)
Nagy intenzitású edzéssel csak erőt növelsz, nem izmot!A kettőt kell keverni az izmok építéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!