Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó így ez az edzésterv?

Jó így ez az edzésterv?

Figyelt kérdés

Az átmozgatón túl vagyok, ketté osztottam az edzésem, de csak felsőtest és láb napra.

Lány vagyok egyébként, ha ez számít! :D

Természetesen bemelegítés, aztán egy kis taposó vagy futópad, emelkedőn tempósabb séta.

Láb nap:

-Combfeszítő

-Combhajlító

-Lábtoló

-Guggolás súllyal

-Kitörés súllyal

-Lábemelés hátra csigán

-Vádli

(Comközelítő és combtávolító néha, ezek kellenének egyébként?)

Felsőtest:

-Nyakhoz húzás hátgépen

-Evezés gépen

-Fűrészelés padon

-Hyperhajlítás

-Bicepsz kézi súlyzókkal

-Tricepsz csigán kötéllel

-Tricepsz egykezes súlyzóval fej felett

-Oldalemelés

-Előre emelés

-Tárogatás gépen

-Nyomás gépen

Has gyakorlatokat általában mindkét nap végén, de van mikor kimarad. (Hasprés, Lábemelés keretben, Oldalsó hasizom stb.)

Ismétlések általában 3,4x12-14.

Így végig olvasva elég soknak tűnik a felsőtest nap. Vagy nem? Segítenétek? Köszi

2017. jún. 14. 11:01
 1/5 Cortez70 ***** válasza:
Nem kell ennyi gyakorlat, naturalban meg főleg. És nagyobb sulyok kellenek, amiből csak 5-8!ismetles megy sorozatonkent.
2017. jún. 14. 11:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm köszönöm, akkor mik amik tényleg kellenek, amik fontosak?

Comközelítőt, távolítót kiváltja a guggolás, kitörés? Gondolom azok maradjanak.

Felsőtestnél meg a hátból, tricepszből, mellből vegyek ki gyakorlatot?

2017. jún. 14. 12:21
 3/5 Cortez70 ***** válasza:

Lábnál elég a guggolás, kitörés, vádli. Az össz sotozatszám attól függ, hogy heti hányszor edzel rá. Heti egyszer edzve mehet több sorozat.

Felsőtestnél hátra elég egy evezés, lehúzás és hiperhajlítás. Vállra nyomás mellről rúddal vegy egykezesekkel vállból, majd oldalemelés. Nem kell előre is emelni. Inkább a hátsó részre pár oldalemlés döntött törzzsel.

Mellre elég a fekvenyomás rúddal vagy egykezesekkel.

Bicepszre rúddal vagy egykezesekkel karhajlítás, tricepszre pedig vagy csigás letolás vagy fekve homlokra engedés rúddal. Itt is az van, hogy ha heti egyszer edzed, akkor több sorozat kell gyakorlatonként, mintha kétszer edzel egy izmot egy héten.

2017. jún. 14. 13:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kivettem a gyakorlatokat remélem így már jó lesz :)
2017. jún. 14. 15:10
 5/5 Cortez70 ***** válasza:
Hatékonyabb lesz így.
2017. jún. 14. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!