Ez igaz, hogy szálkásításkor így jobban lehet fogyni?
Láttam youtuben egy videót, ahol egy emberke szálkásított. Azt mondta, hogy szénhidrát nélkül, zsír bevitellel jobban lehet fogyni, mivel lemegy a víz.
Viszont ennek az a hátránya, hogy legyengülünk.
Amikor ch-val szálkásított, akkor lazán belenyomott 80-ba 8-at. 2 hétig áttért kevés ch-ra, több zsírra. Jól lement róla a víz, látszik rajta a szálkásodás. Viszont a 2. hét végére csak már csak 6-t tudott belenyomni a 80-ba, de azt is erőlködve.
Ez amikor ch-val szálkásított: [link]
Ez pedig 2 héttel utána, amikor szinte 0 ch, de zsírból viszi be a kcalt: [link]
Tényleg jobban lehet fogyni, ha ch helyett zsírral visszük be a kcalt?
Ha neked az fogyás, hogy elveszted a vizet s a glikogént... :D Nekem nem az, szinte azonnal visszajön s az ember szálkásításkor zsírt akar lepucolni, nem vizet, nem mérlegelésre készül, jobb, szálkásabb testet akar.
A szinte nulla ch elég necces amúgy, bár 5 gramm már elképzelhető, ha nem eszel növényt. Inkább a ketogén diéta lazább verziót ajánlom, de csak annak, akinek az való.
Az erő bizonyára egyéni. Van, aki a szénhidráttól lesz energikus, a testépítő ketózók tipikusan megdobják kicsit a szénhidrátot, de csak edzés előtt, így nagyon rövid időre esnek ki a ketózisból, az energiaszintjüknek viszont ez jó.
Én mint gyönge kezdő, nem tudom, hogy van ez nálam, de minimális szénhidráttal sokkal energikusabbnak érzem magam, a szénhidrát nagyon lenyom. Gondolom, hogy ilyen-e az ember, az a testépítésben is megmutatkozik.
De szálkásításkor eleve várható, hogy kevésbé bírod...
Szerintem nem lehet jobban fogyni, az a kalóriadeficiten múlik (persze a deficitben segíthet). Hormonálisan jobb a szénhidrátszegény étkezés s nem zárom ki, hogy egyeseknek bekavar, de alapvetően a kalóriaegyenleg dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!