Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez igaz, hogy szálkásításkor...

Ez igaz, hogy szálkásításkor így jobban lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Láttam youtuben egy videót, ahol egy emberke szálkásított. Azt mondta, hogy szénhidrát nélkül, zsír bevitellel jobban lehet fogyni, mivel lemegy a víz.

Viszont ennek az a hátránya, hogy legyengülünk.

Amikor ch-val szálkásított, akkor lazán belenyomott 80-ba 8-at. 2 hétig áttért kevés ch-ra, több zsírra. Jól lement róla a víz, látszik rajta a szálkásodás. Viszont a 2. hét végére csak már csak 6-t tudott belenyomni a 80-ba, de azt is erőlködve.

Ez amikor ch-val szálkásított: [link]

Ez pedig 2 héttel utána, amikor szinte 0 ch, de zsírból viszi be a kcalt: [link]

Tényleg jobban lehet fogyni, ha ch helyett zsírral visszük be a kcalt?

2017. máj. 23. 19:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy naturálon nagy különbség lenne a ch-s és zsíros szálkásítás között, mert naturálon úgyse fog a tested annyi felesleges vizet fent tartani, mint amit koxal egy hosszú észterrel visszatartasz. Az igaz, hogy a ch köt meg vizet, de, ha vége a szálkásításnak, akkor úgyis újra fogsz enni ch-t, szóval visszajön a víz, ami lement esetleg a csak zsíros diétával, de szerintem ez totál nem jelentős mennyiség naturálon. Szóval én nem sok értelmét látom az egésznek.
2017. máj. 23. 20:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha neked az fogyás, hogy elveszted a vizet s a glikogént... :D Nekem nem az, szinte azonnal visszajön s az ember szálkásításkor zsírt akar lepucolni, nem vizet, nem mérlegelésre készül, jobb, szálkásabb testet akar.

A szinte nulla ch elég necces amúgy, bár 5 gramm már elképzelhető, ha nem eszel növényt. Inkább a ketogén diéta lazább verziót ajánlom, de csak annak, akinek az való.

Az erő bizonyára egyéni. Van, aki a szénhidráttól lesz energikus, a testépítő ketózók tipikusan megdobják kicsit a szénhidrátot, de csak edzés előtt, így nagyon rövid időre esnek ki a ketózisból, az energiaszintjüknek viszont ez jó.

Én mint gyönge kezdő, nem tudom, hogy van ez nálam, de minimális szénhidráttal sokkal energikusabbnak érzem magam, a szénhidrát nagyon lenyom. Gondolom, hogy ilyen-e az ember, az a testépítésben is megmutatkozik.

De szálkásításkor eleve várható, hogy kevésbé bírod...

Szerintem nem lehet jobban fogyni, az a kalóriadeficiten múlik (persze a deficitben segíthet). Hormonálisan jobb a szénhidrátszegény étkezés s nem zárom ki, hogy egyeseknek bekavar, de alapvetően a kalóriaegyenleg dönt.

2017. máj. 23. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!