Miért lett a testépítés ennyire felkapott manapság? Régen mindenki focizott, kosarazott, kézi labdázott stb.
Ki erdekel? A kerdezot, en pedig valaszoltam neki.
Cortez, meg par evvel ezelott sem vot ekkora divat.
Kit nevezünk gyúrósnak?Akik lejárnak a telembe,telefonoznak,dumálnak meg izolálnak pár sorozatot a gépeken?Ezeket nem nevezném annak.
Meg az ilyen OKJ-s személyiedzők,akiknél a farkam is vastagabb..Szánalom
Kiváncsi vagyok,hogy te kibírnál e egy Smolov guggolóprogramot?
Corteznek adok igazat.
A görög kultúrából már 2000 éve elterjedt a testkultusz még a közel-keleten is. Vallásos emberek is gyakorolták, hatalmas csarnokokba edzettek meztelenül.
A mai testépités annak a folytatása abból a szempontból, hogy a test vonzóbbá tétele és ezzel felmagasztalása a fő cél.
A testépités egyértelműen esztétikai sport amihez kapcsolódik erősport és táplálkozás is.
Rossz analógia összemosni ügyességi sportokkal, de még rosszab összemosni állóképességet igénylő nehéz fizikai munkával.
Én 8 órát dolgozok, utána edzés, és utána egy héten többször is elmegyek melózni épitkezésre baráti szívességből.
Azt is tudom milyen reggeltől késő délutánig betonozni és valóban más a hosszútávú állóképességem egy girnyóhoz képest. Mert nem mindegy, hogy 30 kg izommal dolgozol, vagy kis csökevényekkel. Egyrészt más a tápanyagszükséglet, másrészt hamarabb el lehet savasodni.
De ugyanez a hátránya küzdősportoknál is, hogy pl adott idejű közelharcnál a túl sok izommal lehet, hogy erősebb valaki, de több energiát és oxigént használ, ezért többet kell tartalékolnia.
Lehet, hogy régebben is tele voltak a konditermek. De az is biztos, hogy nem volt ennyi terem, és tápkieg. bolt, mint most van. Divat lett izmosnak lenni. Ez van a valóságshowkban, a facebookon, instagramon stb.
Ennek két oldala van. Az jó, hogy az emberek odafigyelnek az étkezésre, mozognak. Mert sajson egyébként baromi sok az elhízott, gyerekek is. A rossz oldala, hogy sokan cuccolnak. Olyan szinten is, ami menne kicsivel több munkával simán is. A másik, hogy irreális testeket is mutat példaképnek, amit csak úgy tudnál elérni, hogyha csak edzel, eszel, alszol, a munkát meg felejtsd el. A hollywoodi színészekre gondolok pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!