Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A falmászás mennyire jó...

A falmászás mennyire jó edzés? Mennyit kellene csinálnom hogy legyen értelme? 22/F

Figyelt kérdés
A lábam viszonylag erős mert sokat túrázok és bringázok, de a felsőtestem nulla, legfeljebb 10 fekvőtámaszt tudok lenyomni egyszerre de akkor már majdnem meghalok. Az ízületeim elég rosszak, mindenem recseg ropog, a nagy súlyokat nem bírnám szerintem, viszont nagyon hajlékony vagyok. 185/75 kg vagyok, átlagos testalkat.
2017. ápr. 15. 09:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
36%
Anélkül, hogy elbírnád magadat, nem lesz a falmászásodból semmi...
2017. ápr. 15. 18:51
 12/13 se2002 válasza:
100%

7 éve mászok falat. Versenyszerűen két éve. Magyar válogatott vagyok. És nem járok súlyzózni sem konditerembe. Amikor elkezdi valaki nem kell hogy 10-20 húzóckodást meg tudjon csinálni. Elég először heti 1 edzés mivel a falmászás nagyon megterhelő az ujjaknak. Először semmiképp ne kezdj sok edzéssel. Egy idő után látni fogod a fejlődést és akkor kezdhetsz el egyre többet edzeni. Az elején viszont nagyon nehéz lesz. (Én se tudok 20 húzóckodást megcsinálni de nem is kell)

15L

2017. aug. 24. 11:01
 13/13 anonim válasza:
100%

Én 13 vagyok, tavaly márciusban kezdtem el mászni, előtte kb. 8 fekvő ment, most a 30 is megvan ha utána kimúlok😂. Szerintem a felső testet eléggé építi, és nagyon extrém sport.

Annó én sehol nem voltam kicsit se "izmos", de azóta már fejlődtem. Nekem a lábamra kellene gyúrni, ennek érdekében túrázunk a családdal.

Sok szerencsét a mászáshoz!

Vovok8

2019. ápr. 26. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!