Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A falmászás mennyire jó...

A falmászás mennyire jó edzés? Mennyit kellene csinálnom hogy legyen értelme? 22/F

Figyelt kérdés
A lábam viszonylag erős mert sokat túrázok és bringázok, de a felsőtestem nulla, legfeljebb 10 fekvőtámaszt tudok lenyomni egyszerre de akkor már majdnem meghalok. Az ízületeim elég rosszak, mindenem recseg ropog, a nagy súlyokat nem bírnám szerintem, viszont nagyon hajlékony vagyok. 185/75 kg vagyok, átlagos testalkat.
2017. ápr. 15. 09:55
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
A mászók àltalában szálkàsok
2017. ápr. 15. 09:57
 2/13 A kérdező kommentje:
Néztem tegnap mászós videókat, van ott azért hátizom meg váll, nekem pont ez kellene, a gerincemnek is talán jót tenne.
2017. ápr. 15. 10:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Azok a mászók szerintem edzenek ezekre az izmokra kiegészítés képpen, hogy jobban menjen a mászás. De majd egy falmászó megmondja a tutit.
2017. ápr. 15. 10:16
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha a falmászást pron csinálod, akkor pont hogy nem az izmaidat használod, hanem a technikádat.

Elmész egy hegy/falmászó edzőhöz ez lesz az első amit elmagyaráz neked.

Ha felhúzásokat akarsz csinálni és úgy mászni, akkor nem lehetsz igazán jó.

2017. ápr. 15. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:
19%

Rendszeresen járunk haverokkal falatmászni és időnként megyünk sziklára is. Csakhát pénz híján nehéz lenne rendszeresen...

Természetesen saját súllyal és súlyzós edzéssel készülünk... anélkül nem lehet... senki sem a falon lesz erős vagy szálkás...

Ha pl nem tudsz 15-20 húzódzkodást csinállni, akkpr neki se állj, addig nincs értelme a falnál bohóckodni.

2017. ápr. 15. 11:32
 6/13 A kérdező kommentje:
#5 Nem fogok húzózkodni meg fekvőzni mert semennyire nem élvezem, a mászásnál viszont ott a motiváció. És igen, a mászástól elgyengül az ember, mert csak a konditeremben lehet erősödni teljesen természetellenes mozgásformáktól. 😀
2017. ápr. 15. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom a felhúzásban, guggolásban, mellről nyomásban neked mi a természet ellenes például, ezeknél kevés funkcionálisabn dolog létezik az életben, de inkább bele se menjünk ebbe a vitába.
2017. ápr. 15. 12:08
 8/13 A kérdező kommentje:
#7 Ezek csak élvezhetetlen monoton mozgások számomra, a kondira értettem hogy természetellenes.
2017. ápr. 15. 12:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Amiket írtam azt is egy konditeremben végzed azért nem értem. De tényleg nem akarok ezen vitatkozni csináld ami jól esik.
2017. ápr. 15. 12:40
 10/13 anonim ***** válasza:

a testsúlyukhoz képest elég erős a felsőtestük húzásban.

lazán húzódzkodnak és ahogy néztem a vidiket elég soknak megy az 1 kezes húzódzkodás is.

szóval szerezz egy húzódzkodót menj végig a rávezetőin,aztán ha már megy 10x10 húzódzkodás,akkor csinálhatsz magadnak egy campus board-ot,hogy az ujjaidat is felerősítsd.

2017. ápr. 15. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!