Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudtok olyan edzéstervet, ami...

Tudtok olyan edzéstervet, ami hasonló az ICF-hez, de jobban lehet vele erősödni, mint az ICF-el?

Figyelt kérdés

Már 1 és fél hónapja csinálom az ICF 5x5-t, de elötte is 5x5-t csináltam.

Fekvenyomás az 82,5kg-mal megy, az 5 ismétlés.

Guggolás 80kg-mal 5 ismétlés, de nagyon könnyen fejlődök benne.

Felhúzás pedig 125kg-mal megy, ott is 5 ismétlés.

Kb. 5-10kg-ot fejlődtem az 1 és fél hónap alatt, mindegyik gyakorlatban. De most szinte mindegyik edzésen, mindegyik gyakorlatnál deloadolnom kell. És szinte mindig ugyan ott akadok el. Van olyan gyakorlat, ahol 4x deloadoltam, ugyanannál a súlynál, de még nem léptem túl. Nem tudom hol rontom el, ha egyáltalán elrontom, de minden edzésen küszködnöm kell, pl. fekvenyomásnál néha annyira nehéz az utolsó ismétlés, hogy a gyakorlat után fáj a derekam. Étrendem van, ugyan az, mint ami az elején volt. Szerintem jó ez az étrend, mert 1 és fél hónapig fejlődtem vele.

Milyen edzéstervet csináljak, amivel jobban lehet erősödni az ICF-nél? Esetleg jó az ICF, csak én rontok el valamit, ha igen mit?

2017. ápr. 11. 19:10
 1/7 Cortez70 ***** válasza:
Texas method esetleg. Nem próbáltam, de nézd meg.
2017. ápr. 11. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Texas az inkább haladó terv
2017. ápr. 11. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt leirnad jobban hogy van hogy 4x deloadoltal 1,5 honap alatt? Ez egyaltalan hogy lehetseges?

Amugy ott van a Starting Strength is.

2017. ápr. 11. 20:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Lehet valamit elrontok az ICF-ben. Mit kéne máshogy csinálnom, hogy tovább fejlődjek?

Hogy érted, hogy hogy deloadoltam 4x?

Mellről nyomást 45kg-mal kezdtem, 1 hét alatt felvittem 50-re, de 50-el nem sikerült az 5x5, ezért deloadoltam. Megint 45-ről indultam, mert deload volt, felvittem 50-re, megint nem sikerült, ez 2 hét. Majd megint deloadoltam, ugyanúgy 45-ről kezdve, kb. 1 és fél hét alatt elértem az 50-et, de nem ment. És most ott vagyok, hogy megint 45-ről akarom kezdeni. Azt hozzáteszem, hogy amelyik súllyal nem megy, azt nem próbálgatom 2x. Az ICF azt írja, hogy 2 edzés után nem megy, akkor deload. Én 1 edzés után deloadolok. Mert ha az első sorozatban is 4 ment, akkor következő edzésen tuti, hogy nem fog menni az 5x5.

2017. ápr. 11. 20:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem te nem eszel eleget.

Probald ki hogy 42.5-re veszed vissza, es mikor kiemeled feszulj be ala, nagy levego a hasadba amit feszitesz erosen a seggeddel egyutt, es minden ismetlest allits meg az aljan.

2017. ápr. 11. 20:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Pedig ami most van étrendem, mindig fejlődtem, más gyakorlatokban is, csak mostanában mindig deloadolnom kell.

Nem akarok nagyon sokat enni, mert 93-94kg vagyok, de erősödni akarok.

2017. ápr. 11. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Nèzzèl technikarol videokat mert ott lehet a gond szerintem.

Vagy problad ki a dietas verziot, lehet neked tul sok a program. Elvileg 4-bol egy embernek tul nehez fizikailag hogy regeneralodjon.

A dietas verzioban 5x5 helyett 3x5 van 3x8 helyett 2x8 es minden 2. Edzesen emelsz sulyt

Pl fej fole nyomasnal neked, 45 ,45, 47.5, 47.5, 50, 50,

2017. ápr. 11. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!