Mennyire fontos a kardio edzes tomegelesnel?
Figyelt kérdés
Ha egy ember felszed magara plusz tiz- husz kilot, az gondolom jobban megerolteti a szervezetet. Erosebb szivmunka kell, ha valaki, aki harminc evig hetven kilo volt, rovid ido alatt felmegy nyolcvanra? Nalam ez volt a helyzet, de nem csinaltam kardiot , s erzem hogy nagyon hamar elfaradok meg gyaloglas kozbe is, mintha nem birna a szervezetem. heti haromszori testezest csinaltam sokaig. mielott nekifogtam volna edzeni, emleksze hogy 80 kilometert siman lebicikliztem. de most hiaba lettem erosebb, mert nagyon hamar elfaradok. kene kardiot csinaljak, ez lehet az oka a hamar faradasnak?2017. márc. 4. 15:13
2/4 Zedricht válasza:
Igen, izmosabbnak izmosabb vagy az edzéstől, de maga a súlyzózás nem növel álloképességet.
3/4 anonim válasza:
Ott a kutya elásva a mondandód elején. Ha harminc évig x kg voltál de most az utóbbi években ez 10-20%-al növekedett akkor annak bizony ára van. Hozzá kell szoktatni a szervezetedet ahhoz, hogy ekkora súlytöbblettel is megtudjon birkózni a legtöbb általad használt mozgásforma során. A futás ezért univerzális, mert mindent megmozgat így ha az jól megy, akkor szinte minden egyéb is. Persze ugyan erre a célra a bicikli is jó, vagy akár a sífutógép is, de a futás a n1.
Amúgy relatív hamar hozzá lehet szokni az új felálláshoz, szóval ha csak az a célod, hogy hozd a megszokottat akkor arra hamar be fog állni újra a rendszer.
4/4 anonim válasza:
Mindenképp megéri csinálni vagy kardiót, aerobot, vagy intervallum kardiót kinek mi fekszik jobban. Van egy szíve is az embernek meg egy keringési rendszere is, nem csal bicepsze, meg háta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!