Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés előtt álló kezdő kérdései?

Edzés előtt álló kezdő kérdései?

Figyelt kérdés

Márciustól szeretnék elkezdeni edzeni .Mivel ráébredtem hogy már teljesen el vagyok fásulva és gyengülve az ízületeim is ropognak néha és elég sokat gépezek bár ezt már sikerrel csökkentem .Pont ezért nagyon is ideje tennem ellene.

Lehet közhelyesen hangzik de szeretnék izmosabb és érősseb lenni na meg persze egészségesebb nem mádért hanem magamért persze gondolom mindenki így van ezzel .17 éves vagyok 71kg és 172cm a testalkarom meg szerintem átlagos.Bocsánat a hosszú bevezetőért:)

Akkor amire elsőként kíváncsi lennék.

1.Mivel sajnos eléggé vidéki vagyok így a terembe járás eléggé problémás.Nem sajnálnám rá az időt és nem is én vagyok a legelfoglaltabb a világon de nincs rá 4 órám .

Így mit tehetek? Edzek saját súllyal?végül is van rá lehetőségem és eszköz is huzakodó tólodzkodó...

Vagy próbáljak beszerezni itthonra súlyokat ?

2.Kezdőknél a heti 3 teljes test edzés a jó de akkor a kardió melyik nap van?

3.A biciklizés is megfelelő kardió edzés? Jóbban kedvelem mind a futást.

4.A sorozatok közötti szünet hossza mitől függ?

5.Mi alapján hogyan állítsak össze edzéstervet?

6.Ha a saját súlyos edzés mellet döntök avval meddig ill milyen nehéz fejlődni?Az alapelvek ugyanazok mind a súlyzós edzésnél nem?Amíg van progresszió és megfelelő körülmények lehet fejlődni.

7.Hogyan mi alapján tudok kezdő edzéstervet összeállítani ?

Most ennyi jut eszembe de szinte biztos hogy még írok hozzá.

Köszönöm hogy végig olvastad.

2017. márc. 2. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Sok gyakorlatot tudsz otthon is végezni. A húzódzkodás nagyon hasznos gyakorlat, tehát jó, ha van rúd. Mellette nem árt, ha van egy súlyzórudad néhány súllyal, de ez ráér később is.

.

2. Ha van tesi órád, nincs szükség külön kardióra, nehogy tűlterheld magad!

.

3. Ha mégis csinálsz kardiót, jó a bicikli is, ha szereted.

.

4. Attól, hogy mekkora súllyal edzel, illetve, hogy mi a célod. Ha erőre mész, és - mondjuk - 3 guggolás után úgy érzed magad, mintha egész nap bányásztál volna, akkor lehet 2-3 perc is. Ha nem merülsz ki annyira, és inkább kitartásra mennél, akkor lehet egy perc, vagy kevesebb. Az a lényeg, hogy a következő sorozatra valamennyire visszatérjen az erőd, és ne kalapáljon a szíved.

.

5. Sokat találsz a neten. Minden nagyobb izomcsoportot dolgozz meg, és lehetőleg összetett gyakorlatokat válassz! (Összetett, ami nem csak egy adott izmot dolgoztat meg.) A nagy izomcsoportok a comb, a hát és a mell. Én még kiegészíteném egy váll- és egy hasgyakorlattal.

.

6. Így van, csak sokkal nehezebb pontosan beállítani a terhelést.

.

7. Lásd az 5. pontot! Egyelőre ne a terhelésre törekedj, hanem arra, hogy megtanuld helyesen végezni a gyakorlatokat, hozzászoktasd a szervezeted az edzéshez, és megtudd, körülbelül mit bírsz.

2017. márc. 2. 16:58
 2/7 What to eat ***** válasza:

Amit előttem írtak, plusz igen el lehet edzegetni saját testsúllyal is, de súlyzókkal természetesen egyszerűbb a dolgok és kitudod zárni a többi segédizmot, sokkal koncentráltabban tudsz edzeni egy adott izomra. (Lásd. fekvőtámasz, mehet széles tartással mellre is, szűk tartással tricepszre, de valamennyit mindkettő kap a terhelésből akár, milyen tartással csinálod.) Lehet kardiózni akár biciklin is, intenzitástól függ. De én úgy szoktam vele lenni, a bicikli azért lett kitalálva, hogy sokkal kevesebb erőfeszítéssel tegyek meg egy távot, de persze állíthatsz az intenzitáson, de futás is jót tesz, szóval mehetne az is.

Beszerezhetsz súlyzókat is, csak egy idő után abból is több kell, meg egy kicsit nehézkes a hazavitele, figyelj rá, hogy állíthatót vegyél. Hasznos lehet még egy fekvőtámasz bak az edzésedhez, és az étrendet ne felejtsd! :)

2017. márc. 2. 17:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő válaszokat.

Hát jelenleg a saját testsúlyos edzés mellet döntök.Még ha nem is olyan mind a súlyzós de a semminél sokkal több.

Hát tesióránk csak papíron van.

Akkor a biciklizés lesz e téren a befutó szerintem.

Értem akkor gondolom a saját súlyos edzésnél olyan 1-2 perc között lehet nem?

Akkor az edzéstervet majd összekeresem.

Kezdőknek miért jobb a heti 3 teljes test edzés mint az osztott?

2017. márc. 4. 18:56
 4/7 What to eat ***** válasza:
Elsősorban hozzászoknak az inak, ízületek a súlyzós terheléshez. Másrészt megtanulnak intenzíven edzeni, "érezni az izmot" edzés közben.
2017. márc. 4. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Á értem köszönöm

Még lenne pár dolog ami érdekelne.

1.Az ízületek ropogása idővel és mozgással megszűnhet?

2.A nyújtásoktól a hajlékonyságom is növekszik?

3.Ha húzódzkodásnál csak addig megy hogy a rúd hogy az orrom vonaláig ér az azért van mert még nem vagyok elég erős vagy mert még nem vagyok elég mobilis esetleg mindkettő?

4.Saját testsúlyos edzés bemelegítésnek elég az ha kocogok 5 percet hogy megemelje a pulzus számot majd gimnasztikai gyakorlatokat csinálok ?

2017. márc. 7. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Ajánlom Jay Workout csatornát youtube-on és az egészen régi videóit ism saját súlyos edzésről sok okosságot elmond... meg hozzáállásról is...
2017. márc. 7. 11:29
 7/7 anonim ***** válasza:

1. Nem biztos,ajánlom zselatint,izületvédőket

2. igen

3.ér

4.szerintem igen

2017. márc. 15. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!