Simson S50 kezdő kérdései?! (többi lent)
Falun pontosan olyan könnyű váltani és irányítani őket, mint városban. A Simson váza és futóműve ahhoz képest, hogy milyen régi, örvendetesen jó, nem tartogat sok kellemetlen meglepetést. Döntésre, kormányzásra kiszámíthatóan reagál, a nagy kerekek és a nem túl meredek villaszög miatt nem is nagyon bicskázik be az eleje. A fékek mondjuk bátorságot és előrelátást igényelnek, de 40 éve, az S50 tervezésekor még mást jelentett a "megfelelő fékhatás" fogalma, mint most.
A váltójával sincs gond: amíg szét nem rúgja valami falábú paraszt, könnyen és pontosan kapcsolható. Nekem egyedül a kuplung holtjátékával volt bajom: nem tudtam megtalálni azt a pontot, ahol teljesen kiemel, de nem csúszik, ha pedig mégis megvolt, hamar elmászott. De azóta már lehet, hogy használható kuplunglamellák is léteznek Simsonhoz (akkoriban, mikor én Simsonoztam, még csak az olcsókat találták fel).
Abszolút jól kezelhető, kezes jármű.
Én Rometen tanultam vezetni, azután kicsit furcsa volt, hogy minde kapcsolás után középállásba áll vissza a váltó karja, de hamar megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!