Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy kezdő kérdései. (? )

Egy kezdő kérdései. (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy elkezdek edzeni, mert szeretném elérni az ideális kinézetet. 182 cm, és 65 kg vagyok, eléggé vékony , ektomorf testalkatom van. Utána olvastam , de nem minden tisztázódott le bennem. Ezekre a kérdésekre kérnék választ a nálam tapasztaltabbaktól.

Miből mennyit kell bevinnem a szervezetembe a tömegnövelő étrendhez? Hányszor, és milyen gyakran egyek? Melyek az ideális súlyok egy kezdő számára? Milyen gyakorlatokat végezzek főként ? Elég a heti 3 edzés egy kezdőnek? Nem tudom, hogy számít-e , de versenyszerűen focizok heti 2 edzés, és 2 meccs. A fent állított kérdéseken túl bármilyen tanácsot, segítséget szívesen fogadok. Köszönöm !

2016. ápr. 6. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem olvastál utána. Ha ezt megtetted volna kapásból nem tetted volna fel a legelső kérdésed. Majd mindjárt ledarálja valaki, vagy sárgakapszula, ehhez már nincs ihlet.
2016. ápr. 6. 23:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Fehérje 2g/tskg, a tipikus testépítő étrenden 1g/tskg zsír, szénhidrát amennyi neked kell, nem tudom, mennyinél szokták kezdeni általánosan, 4-5? De nagyon változó, kinek mennyi kell. Te ektó vagy, ne kezd nagyon mélyen.

De be lehet vinni több zsírt is, főleg, ha azt tapasztalod, hogy az neked jobb. Nem mindenkinek sima ügy megenni egy halom kalóriát rizsből és hasonlókból...

Hogy hányszor egyen az ember, az változó. Sokan 5-6-szor esznek, de van, aki 1-2-szer. Az anyagcsere nem lassul be ennyitől, az aminosavak terén sem úgy néz ki, hogy gond lenne, a tapasztalatok alapján, de a tipikus étrendekben sok étkezés van.

Ideális súly? Amennyi az erődhöz passzol a megfelelő ismétlésszámok mellett. Én kezdő vagyok, de már hónapok óta edzek, de ha nem bírom el az 5 kilót bicepszezésnél vagy a 3 kilót oldalemelésnél, akkor mit tudok tenni? Nyilván a nekem megfelelő súllyal edzek.

Heti 3 teljes testes edzés teljesen jó. A legtöbben heti 3-szor edzenek később is. Én most kettőre vittem le, teljes test + bukásig edzés mellett nekem kell ennyi regenerálódás, úgy tűnik :D S nekem pont ez a kombó jön be, bár ha nincs lelkierőm bukásig edzeni, akkor átmegyek félpiramisba... Sokféleképpen lehet edzeni s nincs egyetlen helyes módszer, sokfélék vagyunk...

A gyakorlatokat nem írom, főleg, hogy én sem ismerem a zömüket (a gépeseket főleg nem) s tele van velük a net, rengeteg testépítő oldal van, magyarok is, videók meg minden. Kezdőként jó, ha az alapgyakorlatokra koncentrálsz.

2016. ápr. 6. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Gugliba írj be 3 szót:

- alapismeretek

- sárga kapszula

Ha ezeket már elolvastad, akkor rájössz, hogy valójában még nem olvastál utána... :)

2016. ápr. 6. 23:46
 4/5 anonim ***** válasza:
ICF 5x5 edzésterc szerintem elég jó.
2016. ápr. 7. 00:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy kezdő ideális fekvenyomása 5x130 kiló. Ha ez nem megy egyből, nincs értelme edzeni sem.
2016. ápr. 7. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!