Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fehérjeporral kapcsolatban mi...

Fehérjeporral kapcsolatban mi az igazság?

Figyelt kérdés

Eddig leharaptam a fejét annak, aki a fehérjepor ellen volt ,sőt, az orvosokat is lenéztem, mert ellene voltak.

Aztán egy orvos vizsgálattal bizonyította, hogy valóban károsak lehetnek.

Eltérést mutatott a vese, májfunkcióm, az orvos azt mondta, hagyjam abba, és 1 hónap múlva újra nézzük meg. 1 hónapig nem használtam, (viszont az egész napi fehérjebevitelem ugyanúgy 2 gramm volt), és ezután tökéletes volt a véreredményem.

Mit gondoltok erről?

2017. febr. 23. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A túlzott fehérjebevitel tényleg megterheli a veséket. Pl a természetes okokból elhulló macskák jelentős részét a veseelégtelenség viszi el mivel ilyen az étrendjük. Ha túlzásba viszed, tényleg terheled vele a veséd, de ha testépítő bajnok vagy, akkor azt a mennyiséget felveszi a szervezeted. Én pl nem szedem, mert még csak 67 kiló vagyok és elég a fehérje ami a kajából megoldható. Ha 80kg körül leszek valaha, akkor kéne kb szednem.
2017. febr. 23. 19:42
 2/14 A kérdező kommentje:
A zárójeles részt figyeld, ott a lényeg.
2017. febr. 23. 19:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szimpatizálok ezekkel a készítményekkel, de ha sima fehérje koncetrátumot fogyasztasz, attól elvileg nem lehet bajod. Ha valamilyen veseproblémád lenne, akkor a természetes fehérjéktől is lenne. Az egyik lehetőség, hogy más is van benne, és ez okozta a problémákat, a másik, hogy rosszul számoltál, és most kevesebb fehérjét fogyasztasz. Más ötletem nincs. Az orvosok erre irányuló tudásával kapcsolatban erős kétségeim vannak.
2017. febr. 23. 19:47
 4/14 A kérdező kommentje:

Napi 80 grammot vittem be porból. Reggel 40 gramm és edzés után 40 gramm. Ezt a 80 gramm fehérjebevitelt porból, lecseréltem 400 gramm csirkemellre, ami szintén 80 gramm fehérje, kicsit még több is.

Mhn, scitec, biotec, néha stillmass termékeket használtam.

2017. febr. 23. 19:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Arra céloztam, hogy ha az izomzatod megtartásához/fejlődéséhez 2g/testsúly kg fehérje kell, akkor amit ezen fellül beviszel az a veséidet terheli, pláne ha nem iszol eleget. De így már tiszta. Mi volt a porod alapanyaga, mert az sem mindegy gondolom. Ha mondjuk szója vagy tejsavó akkor érthető, hogy van eltérés a csirkemellhez képest másképp hasznosulnak. Gondolom a csirkemell azért lassabb és egyenletesebb ezáltal kímélőbb mint az izolátum koncentrátum porok általában.
2017. febr. 23. 20:05
 6/14 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból csináltam volna egy kontrollt ízesítetlen, minőségi tejsavófehérjével is. MHN-t és Stillmasst én akkor sem fogyasztanék, ha fizetnének érte. Egyébként nem tartom kizártnak, hogy igaza van a dokinak. Mégis csak feldolgozott élelmiszer, ami a természetes állapotú forrásoknál gyorsabban és nagyobb mennyiségben jut a véráramba. Nekem is az a tervem, hogy ha elfogy a fehérjém, akkor átállok teljes fehérjeforrásokra.
2017. febr. 23. 20:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Tejsavó koncentrátumot használtam.
2017. febr. 23. 20:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Nekem most megmaradt 4 kiló. :D
2017. febr. 23. 20:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem elküldheted akkor.
2017. febr. 23. 22:25
 10/14 anonim ***** válasza:
A leleted alapján lehetett volna az is,hogy a megemelt fehérjebevitel mellé,a folyadék bevitel nem volt megemelve.Mert ennyi fehérje mellé napi 4-5 liter víz is kellhet és elég sok zöldség,rost is.Mindezek mellett nem meglepő az eredmény,mivel a tejszármazékok fogyasztása természet ellenes,ezért logikus hogy a test is jelezni fogja ezt ilyen vagy olyan módon.Ha tojásfehérjére váltottál volna,akkor is javult volna az eredmény.
2017. febr. 23. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!