Segítség! Mindenki mást mond, most mi az igazság?
18 éves fiú vagyok. Eddig tömegnövelőt ittam edzések után, napközbeni meg az esti étkezéseim rendben vannak. Most viszont váltani akartam, edzés utánra fehérje + dextrózra. Be is mentem az egyik erre szakosodott boltba, hogy vegyek szőlőcukrot, de megakart győzni az eladó hogy ami nekem kell az tömegnövelő, mert hogy ennyi idősen a fehérje dextróz kombó nem haszbálna nekem, max a lassan felszívodó dextróz, de az se nagyon. Azt mondta hogy fehérjet dextrózzal eddzés után csak az idősebb korosztálnyak (középkorú) használ. Ráakart beszéni a tömegnövelőre, hogy az az ami nekem kell, de én nem nagyon szeretnék megint tömegnövelőt venni.
Szerintetek? Tényleg nem lenne nekem praktikus a fehérje+dextróz eddzés után? Tényleg tömegnövelő kellene?
Egyébként mindenhol a boltokban tömegnövelőt akarnak velem vetetni.
köszi (180/74)
Véleményem az előttem szólóéval egyezik.
Hogy miért működne gyökeresen máshogy egy fiatal felnőtt szervezete, mint egy középkorúé, azt sem értem... A fehérje az fehérje, a cukor az cukor.
Igazából az embernek alapvetően nincs szüksége gyors szénhidrátra, így tömegnövelőre és szőlőcukorra sem.
Az igaz, hogy edzés után árt, de tényleg nem szükséges.
A napi összbevitel számít.
Az meg, hogy életkortól függjön, hogy melyik gyors szénhidrát a jobb, nettó baromság, abba a boltba soha nem mennék vissza, ahol hulyenek néznek-
A tömegnövelőkön nyilván nagyobb a hasznuk, ezért ajánlják.
Bocs, kimaradt egy "nem":
"Az igaz, hogy edzés után NEM árt, de tényleg nem szükséges."
El se hiszem, hogy eddig senki nem írta ezt le, de akkor én megteszem.
A tömegnövelő fehérje+ dextróz( ha egyszerűen akarok fogalmazni), ergo jó nagy hülyeséget mondtak neked a boltban. Egyébként meg nem létezik anabolikus kapu, tehát edzés után nem kell semmilyen tápkieget fogyasztanod, a fejlődésed ez nem fogja befolyásolni.
Köszi a válaszokat! Ezek szerint akkor nem én vagyok a hülye.
Hatosnak:Jumbo Hardcoret ittam. Olcsobban kijönnék fehérjeével és szőlőcukorral és ki is akarom próbálni ezt a fajta módszert. A tömegnövelő hatásos volt, most fogyott el a nagy doboz, és feljött 6 kiló. Nemtudom miből, de feljött :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!