Hány kalóriával, milyen makrókkal kezdjem a szálkásitást?
szóval 75kg vagyok, ehhez a súlyhoz mondhatnátok hogy tömegeljek de legalább 20-22% a testzsirszázalékom, ha nem több, 167cm vagyok mindössze és tükör alapján is ideje szálkásitani
tehát a kezdő kalória,makró számokat nem tudom, valaki tudna segiteni ebben? annyit tudok hogy heti 0.5-1kg az ideális
kaloriabazis.hu-ra ha bepötyögöm az adatokat és beadja a kalóriaigényemet azt vegyem kiindulópontnak?
Igen, azt veheted kiindulásnak, de tudj róla, hogy rengeteget tévedhet.
Általában az ilyen oldalak túlbecsülik a mozgás kalóriafelhasználását, emiatt sokan ülőmunkát írnak be, hacsak nem extrém aktív az életmódjuk... De pl. én tudom, hogy nem bírnám a kevés evést s az átlagosnál gyorsabb az anyagcserém, úgyhogy nekem soha eszembe sem jut a kalóriabázis számait követni.
De majd kitapasztalod, mennyi kell.
Fehérje: 1,5-2g/feleslegmentes ttkg, zsír minimum fél, a szénhidrátot pedig lődd be a kalória alapján (már ha minimalizálod a zsírt, hisz az lehet több is a ch terhére), a tippből kiindulva. Később pedig változtass, ha kell.
értem
akkor 75kghoz 150g fehérje, 40g zsir az 960kcal
kaloriabazis szerint 2100kcal kell nekem naponta
akkor kb 180g ch? ezzel lennénk 500kcal deficitben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!