Béta-blokkólot szedek mert extra ütéseim voltak. Ettől még sportolhatok?
Figyelt kérdés
Concor 5mg-ot szedek napi 1-et.Mert szívritmus zavarom volt.Elég sok volt a stressz meg a kávé cigi.Régebben sokat súlyzóztam,renitecet is szedek vérnyomásra és az rendben is van.Mérsékelt sport szívem van a kardiológus mondta.Hogy a vérnyomástól vagy azért mert régen súlyzóztam azt nem mondta.Szeretnék újra súlyzózni de nem tudom hogy ilyen eredmények és gyógyszerek mellett szabad e?Sajnos a doki nem mondott semmit mikor kétszer is rákérdeztem.#Béta-blokkoló-súlyzózás
2017. febr. 12. 20:28
1/5 anonim válasza:
Pedig mindenképp orvossal konzultálj erről. A béta blokkoló ugyanis nem engedi a szívedet rendesen "dolgozni" és ha nagyobb terhelés ér, rosszul is lehetsz tőle, mert nem tud kompenzálni..én is jártam így, én is 5mg concort szedtem, és egyszer emelkedőre bicajoztam fel, olyan rosszul lettem, majdnem elájultam. Onnantól inkább nem szedtem, többet sportoltam és helyreállt a pulzusom. Nekem viszont csak tachicardiám volt, ritmuszavarom nem. Mivel neked ritmuszavarod van, nyilván nem egyszerű abbahagyni a gyógyszert. Szóval ne hagyd békén a dokit, míg nem ad valami tanácsot ez ügyben.
2/5 A kérdező kommentje:
Majd kérek új időpontot bár az több hónap mire kapok.És hát amilyen most is volt hát nem tudom...Lehet a pénzt várta.Amúgy nem is tudom ritmuszavar volt e olyan fura volt mintha néha néha egyet kihagyott volna a szív verésem.Aztán meg dobbant.Ezzel mentem el dokihoz,azóta a nyugalmi pulzus 60-70 között van.Múltkor lenyomtam sorozatokba 300 fekvőtámaszt.10x30-at és 92 volt a pulzusom de jól éreztem magamat.Most még csak fekvőtámaszozok felülés meg kézi súlyzókat használok,bicajozok.Aztán majd meglátom.Fogynom is sikerült közel 20kg.140ről 123 ra.
2017. febr. 12. 21:15
3/5 anonim válasza:
Akkor lehet csak sima extráid vannak, az nagyon gyakori, és kellemetlen érzeted lehet tőle. Nekem is szokott lenni, ha stresszesebb vagyok, vagy front van.. lehet nem is kellene annyira az a gyógyszer..a pulzusszámod a leírtak alapján jó, de gondolom ez gyógyszerrel annyi. Nincs másik doki, aki kivizsgálna? Hátha ő nem rögtön gyógyszerrel tömne..
Engem is vizsgáltak, szív UH, EKG többször is, mégsem kellett gyógyszert szednem. Amikor szaporább volt,akkor kezdtem el a concort magamtól. De mondom,utána magától beállt a mozgástól.
4/5 anonim válasza:
Na akkor ha jót akarsz magadnak a redvás sztk-s orvost elfelejted. Szerintem neked alapból nem is kéne gyógyszert szedned. Nekem is plusz ütéseim vannak, nem szedek rá semmit az orvos azt mondta, hogy valóban kellemetlen de nem kell tőle beszarni, ettől nem károsodik a szív nem fog leállni. A tul sok stressz okozza. Minden évben járok magán kardiológushoz és erőemelő központú edzést végzek. Szóval ha rám hallgatsz keresel egy rendes magándokit. Évente egyszer megér az egészseged egy kis pénzt, ki lehet bírni.
5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem is az lesz hogy magán dokit keresek,mert most is 4 hónapra rá kaptam időpontot.Sajnos stresszből bőven kijutott nekem is,most is van belőle bőven.Meg alapból is hirtelen a természetem sajnos.És nagyon szeretnék edzeni,régen is imádtam és akkor semmi bajom nem volt.Remélem találok magándokit.
2017. febr. 13. 07:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!