A szójaolaj vagy az extra szűz olívaolaj jobb zsírforras?
Figyelt kérdés
2016. nov. 29. 00:08
1/8 anonim válasza:
A szójaolaj (repceolaj, pálmaolaj vagy ezen zsírok) a szegény ember olívaolaja.
2/8 anonim válasza:
Oliva olaj, de csak hőkezeléy nélkül... de egyébként jobb a lenmag olaj...
A lenmag olajnál meg jobb a lenmag... na meg olcsóbb is sokkal, csak le kell darálni.
3/8 anonim válasza:
Olivaolaj, és bírja a hőt, nyugodtan süthetsz, főzhetsz vele.
4/8 anonim válasza:
Nem, nem bírja a hőt, 190fokon tönkremegy.
5/8 A kérdező kommentje:
Sütéshez nem használok olajat, csak azért kérdeztem,hogy nem nagy gond e, ha egy kis részét szójaolaj teszi ki, mert tonhalkonzervbol csak szojaolajas és napraforgóolajas van a környéken, naponta megy amúgy 1 ek. halolaj és két ek. lenmagolaj
2016. nov. 29. 06:56
6/8 anonim válasza:
Halolajat hol lehet venni, amit evőkanállal lehet enni? Nincs fos íze?
7/8 A kérdező kommentje:
Hát a lenmagolaj és az olíva finomabb, de fehérjes zabhoz teszem, az elveszi az ízét. Nyíregyházan veszem a foteren ég, bioboltban.
2016. nov. 29. 09:12
8/8 anonim válasza:
A jó minőségű olivaolaj 200-210 °C-ot bír, a sütés pedig normál esetben 180-190 °C-on történik. A finomított kókuszzsír is 204 fokot bír, tehát nem igazán jobb ilyen szempontból. Az antioxidáns tartalmából veszít az olivaolaj, tehát veszít az értékes hatóanyagaiból, de nem keletkeznek káros vegyületek, mint a többszörösen telítetlen olajokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!