Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan kell szálkásítani...

Hogyan kell szálkásítani izomvesztés nélkül?

Figyelt kérdés

Igaz, most még tömegelek, de hamarosan (1-2 hónap múlva) elkezdek szálkásítani, de nem tudom, hogyan kell. Kezdőnek számítok, és mostanában azon gondolkodom, hogy hogyan kell izomvesztés nélkül zsírtveszteni. Mennyi kardió kell (sokan mondják, hogy HIIT-t csináljak, ez tényleg jó?) ? És a súlyzós edzés ugyanolyan súllyal mehet tovább, ahogy majd a tömegelés végén abbahagyom? Kb. mennyi idő, míg 20% testzsírról "lemegyek" 10-12%-ra?

Adnátok jó tanácsokat, tippeket? És a tapasztalataitok is érdekelnek. Jelenleg napi 3500 kcal-t eszek 200g fehérjével. Valaki szerint ez jó, de van olyan aki szerint ez kevés. Szálkásításkor elég lesz 2500 kcal-àn élni? Mennyi fehérje, zsír, ch kell?

2017. febr. 5. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Életkor,nem,magasság,súly, ezen adatok hiányában nem nagyon tudunk segíteni. De 200 g fehérje biztos h nem kell,hacsak nem vagy közel 100 kg szárazon.
2017. febr. 5. 14:32
 2/5 A kérdező kommentje:

181 cm

83kg

Férfi

18 év

2017. febr. 5. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor fehérje 1,5-2 g testsúlykilónként, zsír 0,5 g, a szénhidrátot ki kell tapasztalnod úgy,hogy heti 0,5-1kg ot fogyj. Kezdd el pl. 3g /ttkg-val,heti 1x mérd magad,ha többet fogyasz,mint 1 kg,akkor növeld picit a ch-t. Ha kevesebbet fogysz,akkor értelem szerűen csokkentsd. Neten nagyon sok diétákkal kapcsolatos hasznos információt találhatsz.
2017. febr. 5. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:

a jelenlegi tömegelős étrended jó, ha jön havi 1kg

szálkásitáskor HIIT vagy aerob, eleinte lehet heti 2 majd folyamatosan emelni kell, a ch-t sem egyből levisszük hanem folyamatosan csökkentjük, kis deficitben kezdünk, súlyzós edzés 100%-ban ugyanaz, legfeljebb az intenzitást picit visszaveszed és nagyobb volumennel edzel(5x5 helyett pl 4x8) én mindig úgy tartottam számon, hogy vajon mennyi izom ment le, hogy mennyit vesztettem erőben, legtöbb embernek csökken, de én ugyanazon a szinten tartottam magam, igy éreztem jónak

2017. febr. 8. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előző válaszokat kiegészítve hullámoztasd a szénhidrátot ha nagy izomcsoportot edzel akkor vigyél be többet és szedj kreatint is mert jó a katabolizmus megakadályozására.
2017. febr. 8. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!