Smith-keretben guggolás nehezebb, mint a szabadsúlyos?
Figyelt kérdés
Úgy értve, hogy 130 kilós szabadsúlyos guggolás megfelel-e mondjuk 110 kilós smith-keretben történő guggolásnak. Azért kérdezem, mert ugye ott van súrlódás és egy adott pályán mozog a súly, ami szintúgy nehezít valamelyest. Mit gondoltok?2017. febr. 4. 18:58
1/7 anonim válasza:
szerintem nem feltetlen a surlodas neheziti
de a sínre valo rogzites (plusz fém) az igen de nem sokkal
2/7 anonim válasza:
Lényegesen könnyebb smith keretben guggolni pont azért mert megvan vezetve.
3/7 A kérdező kommentje:
Én 130 kilóba guggoltam 4-et 2 hónapja, átálltam smith-keretre, aztán ott ment 100 kilóba 6.. Akkor ez hogy van?
2017. febr. 4. 19:20
4/7 anonim válasza:
Nálunk mondta az edző is hogy a keretes gugolas nehezebb mivel a rudon van rögzítés azért mondom h lehet nehezebb de az max 5 kg plusz
Egyébként az is lehet az oka hogy szabad gugolasnal úgy gugolsz ahogy neked kényelmes
Keretben meg rá vagy kényszerulve egy adott mozdulathoz és elég ha egy picit is máshogy állsz már nehezebb sokkal
5/7 anonim válasza:
A szabadsúlyos guggulás mindig sokkal jobb lesz a smith keretnél.Ha teheted,kizárólag a szabadsúlyos guggolást végezd.A smith keret egyébként kiveszi a munkából a stabilizáló izmokat,nem kell egyensúlyozni,ezért könnyebb sokaknak
6/7 Szergej55 válasza:
Nem, és az ízületeidnek is rosszabb a kötött mozgáspálya miatt, én nem erőltetném.
7/7 anonim válasza:
Nehezebb és abszolút egészségtelen csak abban guggolni. Arra jó, hogyha nincs segítőd és biztonsági kereted sem guggolásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!