Hogy végezzem ezt az edzéstervet?
Azt írja,hogy válasszak egy gyakorlatot pl.mellre fekvenyomás,ferdepadod nyomás vagy egykezes nyomás.Csináljak cele néhány (legfeljebb 10) sorozatot.Maximális terhelésnél legyen 5-3 körül az isnétlésszám.Utána mehet 2-3 levezető sorozat 5-8 ismétléssel.
Ez mit jelent?Ugyan azzal a súllyal menjen?Pl.felrakok 100 kilót (ebbe kb.6 megy bele) és annyit nyomjak bele,amíg mennek a 3 ismétlések?
Vegyük a fekvenyomást:
100kgba megy 6 ismétlés akkor én így építenék fel mondjuk 8 sorozatot:
1. s.: 20kg
2. s.: 60kg
3. s.: 80kg
4. s.: 100kg
5. s.: 100kg
6. s.: 100kg
7. s.: 80kg
8. s.: 40kg
Az 1-2 bemelegítő, a 3 amolyan ráhangoló, 4-5-6 az igazi munkasorozat, 7 mehet még keményen, a 8. meg csak már a levezetés. Ha viszont ragaszkodni akarsz a 3-5 ismétléshez a munkasorozatnál akkor értelemszerűen feljebb tolod a súlyokat.
Maybee,értem amit írsz,csak a súly,amibe 5-öt bírok belenyomni,biztos,hogy nem tudnék vele lenyomni 10 sorozatot.
Uborka Százados,és az összes sorozatot 5 ismétléssel csináljam?
Értem már a kérdésed, leesett. Szóval ha az én példámat vesszük ismét azt a 8 sorozatos leírást, akkor a következő a dolog:
Az 1-2-3 sorozatot nem csak 5 ismétléssel végezném, hiszen ez bemelegítés. 1 sorozatba nyomnék 25-30-at, a másodikban 15 fele, majd a 3-ikba 10-et, (bár ezt én így ilyen formában biztosan nem számolnám, a lényeg, hogy rávezessem magam) aztán a három munkasorozatban akkor 5-5-5, a 7-ikben olyan 6-7, majd 8-ikban meg ismét egy olyan 15 körül (de ezeket sem számolnám szigorúan). Az a 3-5 ismétlés amit Te mondasz az csak a munkasorozatokra érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!