Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok segíteni, hogy kezdő...

Tudnátok segíteni, hogy kezdő kondizáshoz mi lenne a megfelelő étrend? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Az elmúlt 1 évben 10 kg-t sikerült felszednem, meg is látszik sajnos, leginkább a hasamon. Szeretnék elkezdeni kondizni, egyelőre itthon csinálnám, hogy legyen valami kis alap. Shop builder-en már találtam megfelelő otthoni edzéstervet, de nem tudom, hogy mit mikor és mennyit kéne enni. Legtöbb helyen csirkemellet, rizst írnak, de kéne valami összetett étrend. Gondolom nem minden nap csak csirkemellet és rizst kéne fogyasztanom. Előre is köszi a segítséget mindenkinek!

2017. jan. 17. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:
A testépítők szeretik túlbonyolítani az étrendet, erre azonban nincs szükség, ha csak nem készülsz versenyekre, ahol tényleg szinte minden gramm számít. Határozd meg, mennyi kalóriára van szükséged, határozd meg napi szinten a fehérje mennyiségét, és ezzel alapjaiban már be is állítottad az étkezésed.
2017. jan. 17. 15:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem menj le 1 terembe, ha van a közeledbe és van 4-5k Ft-of bérletre ami nem nagy pénz akkor megéri. Ha tudnám hány kilo vagy írnék én étrendet de amugy annyi a lényeg hogy 2g feherje / tskg ezt fedezheted sovány húsokból( csirkemell, hal, bélszín stb ), tojásból, feherje tápkiegből, estére pedig túrót ennék a helyedbe. Ezekből könnyű összerakni az etrendet. Ezeket kiegeszitheted szenhidrat es zsír forrasokkal, mennyiséget neked kell kitapasztalni. Mar csak azt se tudjuk tomegelni akarsz vagy dietazni. Szenhidrat: rizs, krumpli, gyümölcsök, zab stb zsír: olajos magvak, mogyorovaj stb !! Aztán ne feledkezz meg a rostokrol sem: zab és a zöldségekben van főleg

Bármi kérdésed van csak szólj illetve ha írsz pontosabb adatokat segíthetek bővebben

2017. jan. 17. 15:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Megpróbálom akkor egy kicsit részletesebben. 180 cm vagyok, és 10 kg hízás után 80 kg, ez a hízás leginkább a hasamon látszik meg, sajnos a karom elég vékonykának tűnik, a lábam rendben van a sok bringázástól. Egy normális, férfias alak lenne a cél, találtam shop builderen egy étrendet, szerintetek ez megfelelő lenne nekem? [link]

Pár hónapot mindenképp itthon edzenék, aztán ha megvan egy kis alap erőnlét, akkor valószínű majd folytatom konditeremben. Van itt a közelben több is, szóval ezzel nem lesz probléma, anyagiakkal sem lesznek gondok. Azt sem igazán tudom, hogy mikor lenne a legérdemesebb edzeni? Reggel, délután vagy este? Mivel itthonról dolgozok, így bármikor kivitelezhető lenne az edzés.

Ezt a két edzéstervet találtam amúgy:

[link]

[link]

Még nem olvastam át mindkettőt, de nagyjából szerintem hasonló. Melyik lenne a jobb választás? Súlyzókat már néztem, egy fekpadot kell majd még beszereznem, és egy hasizom kereket is szeretnék majd venni, de arra azt mondták, hogy legyek egy kicsit edzettebb, majd utána vegyem meg.

2017. jan. 17. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!