Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen fehérje lenne nekem...

Bajka István kérdése:

Milyen fehérje lenne nekem ideális? 77 kg vagyok 178 centi, izmot szeretnék építeni.

Figyelt kérdés
Milyen típusú fehérje lenne nekem a legideálisabb? pl tejsavó, búza, szója stb.. 178 centi magas vagyok és 77 kg, 3 hete kezdtem edzeni. terembe járok tehát súlyzós edzést végzek, ha ez számít. íze teljesen mindegy, a hatása miatt venném, és fontos lenne az ár, tehát a Beef proteinek kizárva szerintem, bár tudom hogy elv az a legjobb.

2017. jan. 14. 13:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

--gömb--

A búzának nagyon gyér az aminosav összetétele.

Amúgy a búzafehérje más néven glutén. Nem tudom a hidrolizálás mennyiben változtat ezen, de a sima búzafehérje koncentrátum vízzel való érintkezésekor megkezdődik a gliadin és a glutenin (remélem jól emléxem a nevekre) összekapcsolódása egyetlen hatalmas óriásmolekulává. Ezt úgy kell elképzelni hogy bekevertem másfél literes flakonba mondjuk 100 grammot, és az elején ilyen kis golyócskákat lehetett iszogatni. De amikor egy óra múlva akartam inni belőle akkor azt vettem észre hogy összeállt egy darabbá. Ezt cibáld ki a flakonból ha tudod. :D

2017. jan. 14. 17:48
 12/12 A kérdező kommentje:

köszönöm :D

szója csak az íze miatt rossz? igazábol most csak arra vagy búzafehérjére lenne keretem :S

vagy inkább gyűjtsek még tejsavóra? azt cask következő hónapban tudnám maximum.

2017. jan. 14. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!