Tudnátok nekem olyan edzéstervet mondani ami a felsőtestre fókuszál elsősorban?
Egy ideje edzek, amibe annyit kell érteni hogy kb 2 naponta fekvőtámaszozok. Ezt a nyár végén kezdtem el és most, miután lett egy kis eredménye gondolom nem ártana kicsit bővíteni az edzéstervem.
Amit tudni kell rólam: 70kg;180cm;18/f
Lábra azért nem edzek mert leve vastag, mondhatni majdhogynem csak lábra hízok,ha egyáltalán hízok, nomeg suliba mindig gyalog vagy bicóval megyek.Mióta edzek a testsúlyom nem változott,de a lábamról lényegesen fogyott a zsírréteg, és nőtt a vállam, mellizmom és a tricepszem.
Gyakorlatoknak saját testsúllyal való edzést gondoltam, de nem tudom hogy kezdjek neki a húzószkodásnak, lábemelésnek. Fizikumom kicsit gyenge, még 1km-t se tudok megállás vagy séta nélkül lefutni.
Aki segít annak előre is köszönöm, ha valamit szarul csinálok szóljatok.
Az étrendemen sajnos sokat változtatni nem tudok.
Annyit még elfelejtettem leírni hogy meddig haladtam a fekvőtámaszokkal, nem tudom hogy mennyire számít:
Sima fektötámasz: 30-35-nél abba kell hogy hagyjam mert elkezd fájni a fejem
Fekvőtámasz tapsolással: 15 körül
Archer push-up(nem tudom mi a magyar neve): 8-8 mindkét oldalra
Egykezesből csak 1-2
Hetvenkilósan nem lehetnek vastagok a lábaid! A gyaloglás és biciklizés pedig nem felel meg lábedzésnek, de a te esetedben még kardió edzésnek sem ha olyan gyenge a fizikumod, hogy nem tudsz 1km-t sem lefutni.
Vedd meg a fegyencedzés c. könyvet, olvasd el és válassz ki egy háromnapos edzéstervet belőle! Természetesen a guggolás variációkat se hagyd ki!
És nem ártana valami kardió edzés sem neked!
A lábaim a felsőtestemhez képest vastagok, nem mások lábaihoz képest,zsír pedig már nincs sok rajta.Másokhoz képest átlagoz a lábam, a felsőtestem a satnya, ezért akarok elsősorban felsőtestre edzeni :D
A fizikumomat, állóképességemet is akarom fejleszteni,nem csak az izmaim, de nem tudom hogy hogyan kezdjek neki. Heti 3-4,talán még 5 alkalmas kemény edzést is elbírok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!