14 éves vagyok el szeretnék kezdeni edzeni. Szerintetek érdemes ennyi idősen?
168cm és 62 kilogramm vagyok.
Szeretnék elkezdeni edzeni viszont rengeteg kétségem van.Pl olvastam olyat is hogy megállhatok a növésben stb.
Egy ilyen teljes test átmozgató edzést szeretnék végezni kisebb súlyzókkal..tehát nem szeretném magam leterhelni.
nem szeretnék ilyen porokat és ilyesmiket szedni.
Mit gondoltok elkezdhetném?
Küldenétek kezdőknek való edzéstervet?
Uhum..értem
Akkor ezt a súlyzós edzést egyenlőre hanyagolom..
Olyan kérdésem lenne még mert ehez teljesen hülye vagyok hogy vannak ezek a fehérje porok..pliso whey zero stb..amik elvileg egészségesek és nem károsítanak..olyat szedhetek?? Pl edzés után?vagy ez sem ajánlott?
Van benne valami. 30 kilós evezéstől nem sok bajod lesz, ebben a korban olyan sok súlyt viszont nem érdemes erőltetni, különben lehet ekkora maradsz tényleg.
Amúgy a húzódzkodásban is van progresszió, van könnyített változata, tehát nem kell egyből full testsúllyal. Sőt valószínű, hogy 1x-2x bírnád magad felhúzni.
Én saját súlyos edzést csinálnék a helyedben. Mellette izolációk kisebb súllyal mehetnek.
De az, hogy például nekiugorj 30 kilóval bicepszezni, annak semmi értelme egy ilyen idős gyereknél, mert csak tönkreteszi a könyökét.
Amúgy meg nem kell ezt a növekedést túlizgulni. Lassan eléred a végleges magasságod, persze vannak kivételek, akik húsz évesen nőnek 5 centit...Nem tudhatod.
De speciel én 13 évesen lettem 175 centi és azóta is kb. annyi vagyok. És 17 évesen kezdtem súlyzózni komolyan. 16 évesen kezdtem saját súllyal edzeni, meg pár könnyebb súlyzót beszereztem itthonra.
Szóval nem kell rápörögni a növekedésre, de nem árt az óvatosság. Nem hajt a tatár, várhatsz 16-17 éves korodig. Hidd el a saját súlyos edzés is jó és van benne kihívás.
14 éves koromban kezdtem edzeni, bár akkor még teljes testet átmozgató edzést. Azelőtt saját testsúlyost.
Most 16 vagyok viszonylag izmos, bár még szállkásítanom kell.
Ha még semmilyen közöd nem volt a saját testsúlyos edzéshez én azt ajánlanám egy ideig, de aztán mehet a kondi is.
Ja, amúgy kb 165 cm voltam most 180.
köszi a válaszokat..
igen már túl sokat nme fogok nőni szerintem mert az egész családom ilyen kicsi..
És a teljes test edzést fogom inkább csinálni egy ideig..és aztán majd később elkezdek súlyzózni is..
Valaki mondana akkor erről a fehérje porról is??
Szedhetem vagy nem?
Köszi a válaszokat..
Amúgy nincs semmi bajom nem vagyok semmire allergiás stb...
Ma direkt számoltam hogy kb a szükséges fehérje felét tudom bevinni tehát olyab 50-60g-ot..ezért gondoltam a fehérje porra..csak edzések után használnám..de anya ellenzi..majd próbálok vele beszélni hogy a fehérje nem káros hátha megérti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!