Abszolút van értelme, csak nem kisebb súlyokkal. Annak nincs sok. Hanem a saját testsúlyoddal. Szerezd be a Fegyencedzés című könyvet és két évig eddz azzal. Utána eldöntöd, hogy mész-e tovább rendes súlyzós edzésre.
16 éves kor alatt nem ajánlott súlyzós edzéseket végezni. Addig is saját testsúlyos edzéseket szoktam mindenkinek ajánlani. Egyrészt, mert nem lehet semmilyen negatív következménye a fejlődés/növekedés tekintetében, másrészt nagyon jó alapot ad erőben is a súlyzós edzések elkezdéséhez.
2017. jan. 9. 13:15
7/17 A kérdező kommentje:
Köszi..igen én is ilyesmire gondoltam tehát súlyzós edzést nem is akartam még végezni..ment a zöld kéz (mindenkinek)
Esetleg egy edzéstervet tudnál ajánlani?
2017. jan. 9. 13:55
8/17 anonim válasza:
Súlyzós edzéssel sincs semmi baj, a nagysúlyos edzéssel van a baj... de ezt a súlyzós edzést ne csináljon x kor alatt soha nem értem meg,miért hiszitek "károsnak, ha pl evez 25-30kg al.. de bezzeg húzódzkodjon saját súllyal mert az esetleg dupla annyi is van...
2017. jan. 9. 14:07
9/17 A kérdező kommentje:
Igen ezen én is gondolkoztam már,van benne valami amit mondasz..
De akkor ilyen 5-10 kilós kézisúlyzókat használhatok
Pl oldalraemelésre vagy bicepszezni?
2017. jan. 9. 14:22
10/17 Dobrovics Dániel válasza:
Ez egy általános szabály, mert nem lehet azt mondani, hogy mindenkire ugyanaz a hatás ugyanazt eredményezi. Nem azt mondtam, hogy TILOS, hanem azt, hogy Én nem javasolom, illetve a szakirodalom is óvatos megközelítést javasol. Logikusan a terhelés mértéke nem mindegy mekkora, tehát az erőszinthez képest kell azt nézni, hogyha mégis súlyt használsz, akkor ne veszélyeztesd a csontjaid fejlődését például.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!