Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 14 éves vagyok el szeretnék...

14 éves vagyok el szeretnék kezdeni edzeni. Szerintetek érdemes ennyi idősen?

Figyelt kérdés

168cm és 62 kilogramm vagyok.

Szeretnék elkezdeni edzeni viszont rengeteg kétségem van.Pl olvastam olyat is hogy megállhatok a növésben stb.

Egy ilyen teljes test átmozgató edzést szeretnék végezni kisebb súlyzókkal..tehát nem szeretném magam leterhelni.

nem szeretnék ilyen porokat és ilyesmiket szedni.

Mit gondoltok elkezdhetném?

Küldenétek kezdőknek való edzéstervet?

#edzés #bodybuilding #kedő edzésterv
2017. jan. 8. 21:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Abszolút van értelme, csak nem kisebb súlyokkal. Annak nincs sok. Hanem a saját testsúlyoddal. Szerezd be a Fegyencedzés című könyvet és két évig eddz azzal. Utána eldöntöd, hogy mész-e tovább rendes súlyzós edzésre.
2017. jan. 8. 21:22
 2/17 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm..

Többiek?

2017. jan. 8. 22:31
 3/17 anonim ***** válasza:
Sztem nyugodtan elkezdhetsz kondizni, csak szépen óvatosan személyedzővel énis 14éves koromban kezdtem
2017. jan. 9. 00:03
 4/17 anonim ***** válasza:
A testnevelés órától nem állsz meg a növésben?
2017. jan. 9. 06:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm..

Nem nem állok meg..xdd

Esetleg egy kezdő edzéstervet valaki küldene?

2017. jan. 9. 06:46
 6/17 Dobrovics Dániel ***** válasza:
16 éves kor alatt nem ajánlott súlyzós edzéseket végezni. Addig is saját testsúlyos edzéseket szoktam mindenkinek ajánlani. Egyrészt, mert nem lehet semmilyen negatív következménye a fejlődés/növekedés tekintetében, másrészt nagyon jó alapot ad erőben is a súlyzós edzések elkezdéséhez.
2017. jan. 9. 13:15
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszi..igen én is ilyesmire gondoltam tehát súlyzós edzést nem is akartam még végezni..ment a zöld kéz (mindenkinek)

Esetleg egy edzéstervet tudnál ajánlani?

2017. jan. 9. 13:55
 8/17 anonim ***** válasza:
Súlyzós edzéssel sincs semmi baj, a nagysúlyos edzéssel van a baj... de ezt a súlyzós edzést ne csináljon x kor alatt soha nem értem meg,miért hiszitek "károsnak, ha pl evez 25-30kg al.. de bezzeg húzódzkodjon saját súllyal mert az esetleg dupla annyi is van...
2017. jan. 9. 14:07
 9/17 A kérdező kommentje:

Igen ezen én is gondolkoztam már,van benne valami amit mondasz..

De akkor ilyen 5-10 kilós kézisúlyzókat használhatok

Pl oldalraemelésre vagy bicepszezni?

2017. jan. 9. 14:22
 10/17 Dobrovics Dániel ***** válasza:
Ez egy általános szabály, mert nem lehet azt mondani, hogy mindenkire ugyanaz a hatás ugyanazt eredményezi. Nem azt mondtam, hogy TILOS, hanem azt, hogy Én nem javasolom, illetve a szakirodalom is óvatos megközelítést javasol. Logikusan a terhelés mértéke nem mindegy mekkora, tehát az erőszinthez képest kell azt nézni, hogyha mégis súlyt használsz, akkor ne veszélyeztesd a csontjaid fejlődését például.
2017. jan. 9. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!