Túledzéstől lehetnek ilyen problémáim?
3 éve kezdtem el edzeni, mert egészségesebben akartam élni. Heti 3-4 edzést végeztem. Elején teljes testes edzést végeztem, aztán 4-5 hónapra rá áttértem az osztott edzésre (pl. mell-bicepsz). Azután szintén 3-szor,4-szer edzettem egy héten, a relatív nagyobb súlyok végett pihenőheteket is beiktattam. Mindig volt kedvem edzeni, életemben pedig pozitív változások álltak be. (Önbizalom , barátnő, időszakos munkák helyett állandó, államvizsga). Ez az időszak nyárig tartott. Negatív dolgok értek, s amelyekből, csak az edzésben láttam a kiutat. Heti 5-ször , 6-szor lementem edzeni , elején elveztem is, de mostmár csak azért járok le, hogy elüssem az időmet valamivel, mert otthon csak unatkozok. Hozzátenném, hogy ennyit soha nem fejlődtem az edzések során, mint ebben a pár hónapban.
Több dolog zavar, vagy inkább jelentkezett:
- 2-3 naponta erős fejfájás
- minden éjszaka alvászavar ( fél 3 körül mindig felébredek)
- merevedési zavar
- libidócsökkénés
- aggresszívvá váltam
- elfeljtek dolgokat
- koncentrációzavar
- súlygyarapodás 67kgról - 87 kg lettem, de izom ennyi nem jött fel
- életuntság, semmihez nincs kedvem
- depresszió
- jobb melkasi fájdalom
- önbizalomhiány.
Kb. ennyi ami hirtelen eszembe jut. Voltam már orvosnál, szinte minden értéket rendben talált, csak a vérnyomásom enyhén magas. Depresszió végett elküldött pszichológushoz is. :D Ezek közül a merevedési probléma okozza a legnagyobb gondot manapság. Közben letettem a cigit, s egészséges ételeket kezdtem el fogyasztani, mert fogyni szeretnék.
Most 2-3 hétre felfüggesztem az edzéseket, utánna visszatérek az egy nap edzés, egy nap pihenésre.
Gondolom egy kicsit túledzettem magam.
Szerintetek?
Önmagában már attól is lehetnek ilyen problémád, hogy negatív dolgok értek. Szóval lehet hogy ezek a tünetek nem is hozhatóak kapcsolatba az edzéssel.
Mindenesetre nem árt két-három hét szünet és utána egy-két hónapig heti három teljes testes edzés. Szerintem még jobban is fogsz fejlődni, mert így új impulzus ér, a gyakori osztott edzéshez már hozzászokhattál.
Keress rá: Basedovoid túledzettség
Bár az ünnepi időszak hatványra emeli a stresszt ami szintén ezekkel a tünetekkel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!