Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tegyek, erősebb akarok...

Mit tegyek, erősebb akarok lenni és egy kicsit izmosabb?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok, nem edzek nagy súlyokkal. Eddig 4x5,5x5-ös edzéseket csináltam. Szeretnék erősebb és izmosabb lenni. Elsődleges célom, hogy minél nagyobb súlyokat mozgassak meg, szabályosan. Nem akarok lesérülni, de valamiért néha fáj a derekam. Fekvenyomásnál is előjön, pl. tegnap előtt 80kg-ba 3 ismétlést nyomtam 4 sorozaton át. A 3. ismétlés mindig alig ment, a 4. már nem ment volna. Amikor végeztem a fekvenyomással azt vettem észre, hogy fáj a hátam, egészen a deréktól éreztem a gerinc mentén. Régen elég könnyű volt erősödni, de most alig tudok emelni a súlyokon. Étrendem van, próbálom betartani, ami nagyjából sikerül is. Mit kéne tennem, hogy erősebb legyek és kicsit izmosabb is?

2016. dec. 31. 13:25
 1/5 Lazy Lover ***** válasza:
edz keményen egyél jól meg pihenj! de rosszul csinálod minek mész nagy súlyra? felesleges még olvasd el a sárgakapszulát
2016. dec. 31. 13:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem a súllyal, vagy a technikával van a gond. Hanem az a baj, akkor fáj, ha nagyon erőlködök, ez főleg az utolsó ismétléseknél szokott így lenni. De ha nem adok bele mindent, akkor nem fejlődök, így is alig fejlődök. A sárga kapszulát már régebben elolvastam, nem találok benne újdonságot.
2016. dec. 31. 15:07
 3/5 Lazy Lover ***** válasza:
akkor keress fel egy orvost
2016. dec. 31. 15:29
 4/5 Szergej55 ***** válasza:
Ha agyonerőlteted magad, akkor megnyugtatlak, még kevésbé fogsz fejlődni, mintha aluledzenél. Edzésterved hetekkel előre megtervezett súlyokkal van? Annak hiányában nem sok reményed van normális ütemben haladni. Az erősportolók sem találomra edzenek éveken keresztül.
2016. dec. 31. 15:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Egy füzetbe irogatom, hogy mekkora súllyal csináltam. Kb. úgy csinálom, mint az Icf-et.
2016. dec. 31. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!