Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mogyoro olajat is lehet...

Mogyoro olajat is lehet fogyasztani olivaolaj vagy lenmagolaj helyett? Ugyanilyan jo?

Figyelt kérdés
2016. dec. 19. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet. De majd jönnek az okoskodók biztos az omega 6-al, mert nyilván 30g mogyoró olajtól tönkremész.
2016. dec. 19. 19:25
 2/7 anonim ***** válasza:
1. a mogyoróba legfőképp egyszeresen telítetlen zsír van azzal nincs probléma, csak a kétszeresen telítetlenekkel nagy mennyiségben
2016. dec. 19. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem a dió olajjal sincs semmi bajom, mert szerintem az az egyik legfinomabn, de multkor itt azon ment a pánik. Nem tudom melyiknek milyen pontosan az összetétele, mert leszarom. Tök lényegtelen ezeb görcsölni az a pár g nem számít. Max annak aki közbe margarinon él meg szarságokon.
2016. dec. 19. 19:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért 33% omega6-ról beszélünk, az nem elhanyagolható. Véleményem szerint a lenmagolaj sem jó túlzott mennyiségben. Én mondjuk napi egy kiskanálnál többel nem ennék belőle, és szigorúan hűtőben tárolnám.

Elég sokat olvastam zsírokról, és arra jutottam, hogy a többszörösen telítetlenekre csak kis mennyiségben van szükségünk, nagy mennyiségben többet árt, mint használ. Tehát a lenmagolaj vedelése elvileg nem olyan jót ötlet. A növényi olajok közül az olivaolaj az egyik legjobb, abban tényleg viszonylag kevés a többszörösen telítetlen, és annak a negatív hatásaitól véd a nagyon magas antioxidáns tartalom. Emellett a telített zsírok jók még, és egyáltalán nem olyan károsak, mint ahogy azt hangoztatják. Legtelítettebb források a kókuszzsír és a vaj. Az állati zsírok nagy része az olivaolajhoz hasonlóan telített és egyszeresen telítetlen zsírokból áll, de jellemzően több telítettel.

A kérdésre röviden válaszolva nem, szerintem közel sem ugyanolyan jó. Bár a lenmagolajat nem tartom olyan jónak, de kis mennyiségben jó lehet az omega-6 ellensúlyozására.

2016. dec. 19. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem eszem minden nap dióolajat, de ha időnként meglocsolom vele a cottage cheese-em biztos nem attól fog felrobbani az érrendszerem. Felesleges hiszti megy megint, amúgy meg mindenre van tanulmány és az elenkézőjére is. Mondanád a vajas dolgodat egy vegánnak, ő téged oltana szarrá aztán hozzád vágna 40 oldalnyi tanulmányt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazad, csak mindenki a saját hülyeségét mantrázza szektás módon.
2016. dec. 19. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez így van, ezért úgy kezdtem, hogy véleményem szerint.
2016. dec. 19. 22:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Na meg azt is tegyük hozzá hogy sokkal többet ártanak az ételekben lévő kémiai anyagok mint a zsírok fajtái vagy a fehér kenyér és társai...
2016. dec. 19. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!