A sajt mennyire jó helyettesítője a húsnak, fehérje szempontjából?
Ugyanúgy komplett fehérje, szóval fehérje szempontjából elég közel áll hozzá. Az összetétele persze más, de ez messzire vezet.
A zsír nem tudom, miért lenne probléma, ez mennyiség, étrend kérdése (plusz hogy az adott ember milyen zsírt akar bevinni).
A sajt fajtája sem mindegy, én a laktózmentes keménysajtokat valamivel jobbnak tartom, főleg, ha házi.
De pusztán fehérjebevitelnek bármelyik megfelel.
Persze, nyilván számol vele az ember. Innentől az ő dolga.
Én nem ennék sok sajtot, mert engem nem laktat valami jól, csak elveszi a helyet a tojástól, ami értékesebb és olcsóbb fehérje, de van, aki a sajtot szereti s nem a laktató hatás maximalizálása érdekli. Így sem a legkiválóbb fehérje, de nem rossz, ha belefér neki a zsír. Vannak soványabb sajtok is, csak azokhoz nem értek.
(Ezért is jó a tojás, ha a napban túl sok lenne a zsír, ehetünk több fehérjét. Bár aki eszik húst, az azzal is operálhat ilyenkor. Sosem árt, ha több opciónk van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!