Baj, ha nem eszem sok fehérjét?
Ha tudok,eszek,de kevés olyan kaja van itthon(ma pl. mandarint és egy kis sajtot ettem reggelire,de úgy általában azt eszek,ami van itthon).Egyébként elkezdtem csinálni egy fenék kihívást,aminél kb.a 12.napnál tartok és már van egy kis eredmény is,már nem annyira lapos a fenekem.De azt szeretném tudni,hogy az,hogy nem tudok mindig fehérjét enni gond-e?Vagy ez már jó jel,hogy kevéssel is elértem egy kis eredményt?Vagy ez genetika kérdése? Szeretnék több izmot.(Egyébként az egyik kiváltó ok az volt,hogy nekem lett a legkevesebb az "izomszázalékom" (?) az osztályban,ill. szeretnék tónusosabb lenni).Kb.május óta gyakrabban edzek,viszont van amikor nincs kedvem.
17/lány kb.46kg 155cm
Nem, az izomra gopndolt, az kevés neki százalékosan.
Persze, hogy baj, ha nem eszel elég fehérjét. A fehérjehiány nagy gond, izombontást eredményez. Ha tényleg keveset eszel. Ha 1 g/ttkg-ot, akkor nem olyan vészes a helyzet, a fejlődésedet persze zavarhatja, ez már egyéni egy kicsit. De ha (jóval) alatta vagy, az sehogysem jó, akár akarsz izmosodni, akár nem. Esszenciális tápanyag, be kell vinni.
Legyen fehérje is otthon, rendes házakban ez így van... Persze fehérje szinte mindenben van, de aki nem eszik sok kalóriát vagy különösen fehérjeszegény ételeket eszik (léteznek kis túlzással félig cukor, félig zsír sütik, pl.), annak nem jön össze elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!